HDP'den açlık grevindeki Güven'e destek mitingi

HDP'den açlık grevindeki Güven'e destek mitingi

HDP 73 gündür açlık grevinde olan Hakkari milletvekili Leyla Güven'in durumuna dikkat çekmek için Diyarbakır'da miting düzenledi. Binlerce kişinin katıldığı mitingde Güven'in mektubu okundu.

HDP, 73 gündür açlık grevinde olan tutuklu Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven ve cezaevinde açlık grevinde olanların durumuna dikkat çekmek için Diyarbakır’da kitlesel bir miting düzenledi.

“Demokrasi, özgürlük ve adalet” şiarıyla düzenlenen mitinge; HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DTK Eş Başkanı Bedran Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ve milletvekilleri katıldı.

72 Gündür açlık grevinde olan ve Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, mitinge  gönderdiği mektupta, tarihi bir süreçten geçildiğine dikkat çekti.

Binlerce kişinin katıldığı mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ankara’ya güçlü bir mesajlar verildiğini söyledi.

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’la görüşmesinin önemli olduğunu belirten Buldan, “Leyla Güven’in açlık grevinin sona ermesi için mutlaka ama mutlaka tecridin sona ermesi gerekiyor. Geçen hafta İmralı Cezaevi’ne gidilmesi tabii ki önemlidir. Ancak bu sadece bir aile görüşüdür ve bu görüşme ile tecrit ortadan kalkmamıştır. Bu süreçte bu ülkeyi yönetenler Türkiye toplumunun farklı kesimlerinin bu talebini dinlerse eğer demokratikleşmenin önünü açacaktır. İnanıyorum ki Türkiye halkları tecridin kaldırılmasını birlikte başaracaktır” dedi.

Miting konuşmaların ardından sona erdi.

1-957.jpg2-866.jpg

1-956.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.