HDP'de eşbaşkan adayları Sancar ve Buldan

HDP'de eşbaşkan adayları Sancar ve Buldan

HDP'de Sezai Temelli'nin bir dönem yürüttüğü eşbaşkanlık görevinden ayrılacağı, partinin TBMM Başkanvekili Mithat Sancar'ın aday olacağı öğrenildi. Pervin Buldan ise yeniden aday olacak

HDP’nin yarın toplanacak 4. Olağan Kongresi’nde Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın eş genel başkan adayı olacağı öğrenildi.HDP 4. Olağan Kongresi öncesi eş başkan ve Parti Meclisi adaylarını belirlemek için kurulan Mutabakat Komisyonu çalışmalarını tamamladı. 2018 yılında yapılan kongrede eşbaşkan seçilen Pervin Buldan’ın ikinci dönem için de devam etmesi yönünde görüş oluştu.

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli yerine ise TBMM Başkanvekilliği görevini yürüten, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar’ın önerilmesine karar verildi. Buldan ve Sancar’ın, yarın Ankara Arena’da yapılacak kongrede eş başkan adayları olarak delegelerin oyuna sunulması bekleniyor.

Parti kongresi, yarın “Demokrasi ittifakını güçlendirme” hedefiyle toplanacak. Ana sloganının “Umut” olacağı HDP Kongresi’nde “Demokrasi için üçüncü bir yol var” mesajı verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.