HDP Zam Raporu’nu açıkladı

HDP Zam Raporu’nu açıkladı

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, partisinin ekonomi komisyonu tarafından hazırlanan Zam Raporu’nu bugün TBMM’de basınla paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildiğinden beri üç yılda süt, yoğurt, ayçiçeği yağı, makarna ve buğday gibi ürünlere yüzde 100’ün üzerinde zam geldiğini söyleyen Katırcıoğlu, “Herhangi bir ülkede az sayıda insan çok sayıda insanın hayatına dair kararlar veriyorsa yanlış olma ihtimali yüksektir” dedi ve Türkiye’de de ekonomiyle ilgili kararların Cumhurbaşkanlığı Sarayı etrafındaki az sayıda kişi tarafından verildiğini belirtti.

Katırcıoğlu, pandeminin vurduğu ekonomide daralmayı aşmanın yolu olarak işini kaybeden kişilere gelir transferi yapmayı önerdiklerini, tüm dünyanın da bunu yaptığını fakat Türkiye’de üreticilere ucuz kredi vermek gibi bir yöntemin seçildiğini ve bunun da üretimi değil finansal piyasaları canlandırmaya yol açtığını söyledi.

Türkiye’de TÜİK’in açıkladığı yüzde 15’in değil, köprülere yapılan zam oranı olan yüzde 27’nin gerçek enflasyonu yansıttığını belirten Katırcıoğlu, TÜİK başkanının değiştirilmesinin de enflasyon hesaplamasının tümüyle yanlış olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Katırcıoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye ekonomisini açlık ve sefalet noktasına getirdi. Geçim sıkıntısından dolayı intiharların arttığını görüyoruz. Batmanlı bir karı koca en sonra 1,5 yaşındaki çocuklarını komşularına bırakıp intihar etti. Düşünün, bu nasıl bir şey? çocuğunuza veya kendinize bakamadığınız için intihar ediyorsunuz karı koca olarak. bu bence sözün bittiği yerdir.

“Tayyip Bey galiba saray tümüyle kapalı olduğu için topluma anlamıyor. Geçen bir yerde bir kadın ‘Açız’ dedi, anlamadı ‘Ne demek bu’ gibi bakıyordu. Esnaflar dükkan kapatıyor diyorlar, ‘Nereden çıktı? Bir arkadaş geldi bana söyledi öyle değilmiş’ diyor.

“Siyasetteki bütün gerginlikler ve yaşanan olaylar bu felaket durumu örtbas etmeye yönelik manevralardır. Bu nedenle milliyetçi duyguları kabartarak iktidarda kalmaya çalışıyorlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.