HDP, Yüksekova'da adaylarını belirledi!

HDP, Yüksekova'da adaylarını belirledi!

Hakların Demokrat Partisi’nin (HDP), Yüksekova Belediye Eş Başkanları yapılan ön seçim belli oldu. Yapılan delege seçiminde Belediye eş genel başkanlığa, Remizye Yaşar ve İrfan Sarı seçildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yüksekova ilçe binasında başlayan ön seçinde 16 aday yarıştı. Seçimde 204 delege oy kullanırken, geçerli oy sayısı 194 olarak belirlendi.

İki turdan oluşan ön seçimin ilk turunda en yüksek oyu alan Esat Canan, İrfan Sarı, Adile Kozay ve Remziye Yaşar 2. Tura kaldı.

İkinci tur seçimlerinde, HDP Yüksekova ilçe yöneticisi Remizye Yaşar (125) ve Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı (109)  delegenin oyunu aldı.

HDP, daha sonra merkezi seçim komisyonu belirlediği takvim içerisinde belirlenen adayları toplu bir şekilde kamuoyuna duyuracak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum