HDP yarın ‘Herkes İçin Adalet’ kampanyasını başlatıyor

HDP yarın ‘Herkes İçin Adalet’ kampanyasını başlatıyor

HDP Demokratik Mücadele Programı'nın devamı olarak 'Herkes için Adalet' kampanyasını başlatıyor. Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, “Adaleti inşa etmenin sürecini başlatıyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yarın startını vereceği “Herkes İçin Adalet” kampanyasının tüm hazırlıları tamamlandı. Ankara’da düzenlenecek programla start verilecek kampanyayla Türkiye’de yaşanan sorunlara dair partinin çözüm perspektifi açıklanacak.

Hazırlanan deklarasyon metni partinin Eş Genel Başkanları tarafından paylaşılacak. HDP’nin tüm bileşen temsilcilerinin yer alacağı programda, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanları’nın yanı sıra Kürt siyasetçiler, aydın, yazar, akademisyenler, sanatçılar ve gazeteciler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum ve emek örgütleri temsilcilerinin katılması bekleniyor. 

'2021 ADALETİ İNŞA YILI OLACAK'

HDP Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, kampanyanın partinin “Demokratik Mücadele Programı”nın devamı olduğunu belirterek, “Yeni yıla girerken, aslında tüm sorunların kaynağı olan bir adaletsizlik yaşanıyor. Kürtler yaşıyor, Aleviler yaşıyor, kadınlar yaşıyor, doğa yaşıyor ve toplumun yüzde 90’ı adaletsizlik yaşıyor. 2020 yılı buluşma yılı olurken, şimdi de artık adaleti sağlamanın zamanıdır. Onun için ‘Herkes İçin Adalet’ diyoruz. 2021 yılı aynı zamanda adaleti inşa yılı olacak. Adaleti inşa etmenin sürecini başlatıyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum