HDP ve CHP 15 Temmuz törenine katılmıyor

HDP ve CHP 15 Temmuz törenine katılmıyor

HDP ve CHP Meclis'te düzenlenecek olan 15 Temmuz etkinliklerine katılmayacaklarını açıkladı.

15 Temmuz etkinlikleri öncesi açıklama yapan CHP ve HDP, Meclis’te gerçekleşecek törene katılmayacaklarını söyledi.  HDP Parti Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir genel merkezde açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Baydemir katılmama gerekçelerini cezaevinde tutuklu olan Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’a davetiye gönderilmemesi olduğunu belirtti. 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde yarın düzenlenecek Genel Kurul’da eş sözcüler konuşma yapacak. Akşam Meclis’te düzenlenen 15 Temmuz etkinliğine ise HDP ve CHP katılmayacak.

Baydemir’in açıklamasından satır başları şu şekilde: ”

ALLAH’IN LÜTFU OLARAK SUNULDU

 15 Temmuz darbe girişimi sırasında insanların hayatını yitirdiği bir gerçektir. Yaşamını yitiren yurttaşların yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Darbeyle mücadele boynumuzun borcudur. Darbenin önlenebilir olduğu bir gerçektir ancak ‘Allah’ın lütfu’ olarak görülmüştür. 20 Temmuz’da legal siyasete darbe yapıldı. Eğer cunta kalkışması hayata geçsemesi durumunda ne olacaksa bugün yaşanmıştır.

DİYARBAKIR OLAYLARI ARAŞTIRILSIN İSTEDİK

 TBMM’ye ulaşmamış fezlekelerden dolayı Eş Genel Başkanımız Demirtaş yargılanmak isteniyor. Talimatla duruşma ve dosyaların birleştirilmesi konusunda bir baskı var. Tek bir delil yok. Diyarbakır olaylarında yaşamını yitirenler bizim yurttaşımızdır. Biz bu olayların araştırılmasını istedik ancak ret ettiler.

HALKIN YÜZDE ELLİSİ TERÖRİST

 AKP genel başkanı nazarında toplumun yüzde ellisi terörist. En son İzmir’de Barış Bildirisini imzalayan akademisyenleri ihraç ettiler. Ne için? Barış Bildirisine imza atıp savaş suçuna ortak olmayacağız dedikleri için. En büyük kötülük üniversiteleri çoraklaştırmaktır. Barışa sahip çıkan bütün akademisyenleri selamlıyoruz.

YÜRÜMEK SAĞLIĞA İYİ GELİR

 AKP genel başkanı almış kılıcı eline herkese vuruyor. Ahmet Türk’ü teröristlikle suçluyor . ‘Bak yürüyor’ diyor ona diyoruz ki yürümek sağlığa iyi gelir.

AKTİVİSTLER ERDOĞAN’I DA SAVUNDU

 İnsan hakları savunucuları gözaltına alındı. Kimi yayın organlarında itham ediliyorlar. Bu alınan insan hakları aktivistleri Erdoğan yargılandığında kampanya düzenleyen insanlardır. İnsan haklarının suçlandığı tek yer Erdoğan’ın ülkesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.