HDP Van Milletvekili Lezgin Botan serbest bırakıldı

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan serbest bırakıldı

Akşam saatlerinde Van'da gözaltına alınan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Bugün akşam saatlerinde Ankara'dan Van'a gelen ve Van Ferit Melen Havaalanı'nda gözaltına alınan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi ilk duruşmaya katılmayan Botan hakkında 'zorla getirme' kararı vermişti. Mahkeme heyeti, Botan hakkında ikinci duruşmada 'yakalama emri' düzenlenmesine ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar vermişti.

Serbet kaldıktan sonra Hakkari Objektif Haber muhabirine telefonda kısa bir açıklama yapan Botan, hukukun tamamı ile taraf haline getirildiğini belirterek şunları söyledi: "AKP şuan referandum sürecinde kampanyasını bu şekilde en etkili siyasi rakibini itibarsızlaştırarak, gözaltına alarak, tutuklayarak etkisizleştirmek istiyor. Hukuk tamamıyla taraf haline getirilmiştir. biz herşeye rağmen demokratik siyasete ve halk için siyaset yapmak için direneceğiz" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.