HDP Sözcüsü Günay: Anketlerde oy oranımız yüzde 15

HDP Sözcüsü Günay: Anketlerde oy oranımız yüzde 15

HDP Sözcüsü Ebru Günay parti olarak ilkesel tutumlarının kendi adayları ile seçime girmek olduğunu ve anketlerde oy oranlarının yüzde 15 olduğunu belirtti.

HDP Sözcüsü Ebru Günay parti olarak ilkesel tutumlarının kendi adayları ile seçime girmek olduğunu ve anketlerde oy oranlarının yüzde 15 olduğunu belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, bugün parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Partinin iktidarını korumak için seçim kanunlarında sürekli olarak değişiklik yaptığını kaydeden Günay, bu değişikliğin iktidarın çaresizliğini gösterdiğini söyledi.

“Toplumsal barışı hedeflemeyen, mevcut darbe anayasasından kurtulmayı amaçlamayan yasa değişikliği çalışmalarının bir kıymeti yoktur. Aksine, iktidarını korumak adına seçim kanunlarında sürekli olarak sözüm ona değişiklik adı altında yeni anti-demokratik sonuçlara yol açacak manevralara girişmek, AKP-MHP iktidarının içerisine düştüğü çaresizliğin yeni bir fotoğrafıdır. Şimdi de seçim barajının yüzde 7’ye indirileceği şeklinde bir kulis bilgisini dolaşıma sokmuşlar."

“Anketlerde oyumuz yüzde 15”

Türkiye’de demokratikleşmeyi savunan ve tüm sorunlara çözüm projesi sunan tek parti olduklarını aktaran Günay, yapılan anketlerde oylarının yüzde 15 olduğunu belirtti.

“Mitinglerimize bomba konulduğu, eylemlerimize her türlü engelin çıkarıldığı, yöneticilerimizin, eşbaşkanlarımızın tutuklandığı, belediyelerimize kayyım atandığı, binlerce aktif üyemizin hapse atıldığı, basında uygulanan sansür ve tecride rağmen ve her türlü kara propaganda ve kriminalize edici politikalara rağmen tüm anketlerde oyumuz yüzde 15 olarak değerlendiriliyorsa, demokratik koşullarda gerçekleşecek bir seçimde gerçek gücümüz yüzde 30’dur. Türkiye’de şu an bile demokratik bir zemin olsa HDP fikriyatı yüzde 30 oyun sahibidir. Çünkü biz Türkiye’de demokratikleşmeyi savunan ve tüm sorunlara çözüm projesi sunan tek partiyiz. Bunu ilk seçimde hep birlikte göreceğiz.”

“İlkesel tutumumuz kendi adayımız ile seçime girmek”

HDP’nin seçim konusunda yürüteceği strateji ile ilgili olarak da konuşan Günay, ilkesel tutum olarak kendi adayları ile seçime girmek taraftarı olduklarını söyledi.

“HDP’nin gündeminde seçimden ziyade Türkiye’nin acil çözüm bekleyen demokrasi ve Türkiye’nin temel hak ve özgürlükler meselesi var. İfade özgürlüğünün kalmadığı, temel hak ve özgürlüklerin her gün gasp edildiği bir ortamda yaşıyoruz. Bizim için esas olan demokratikleşme sorunun acilen çözülmesidir. Kurullarımızda henüz adaylık konusunda bir tartışma söz konusu değil. İlkesel tutumumuz kendi adayımız ile seçime girmektir ama dediğim gibi henüz kurullarımızın bu konuda bir tartışması söz konusu değil. Bizim için esas olan Türkiye’nin demokratikleşmesi ve acil sorunlarının çözülmesidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.