HDP sözcüsü Bilgen'den hükumete Afrin tepkisi

HDP sözcüsü Bilgen'den hükumete Afrin tepkisi

TBMM'de konuşan HDP Sözcüsü Bilgen, iktidardan gelen Afrin'le ilgili açıklamalara tepki gösterdi. Bilgen, "Sanki Êfrin’de kontrol Amerika’daymış gibi Amerika’ya meydan okuyup Êfrin’e girme iddiası en büyük çelişkidir" dedi.

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, TBMM Genel Kurulu’nda, OHAL’in 3 ay daha uzatılmasını öngören Başbakanlık tezkeresi görüşülürken söz aldı.
 
‘İÇERİĞİNİ BİLMEDEN İMZA ATTIK DEMEK SİZİ KURTARMAZ’
 
İktidarın OHAL’i uzatmak için ikna edici gerekçeler sunamadığını belirten Bilgen şöyle dedi: “12 Eylül Anayasasında tarif edilen OHAL ilan gerekçesini yok sayabilirsiniz. Yargı üzerindeki, medyadaki, parlamentodaki gücünüz dolayısıyla önemsemeyebilirsiniz. Ama suç işlemeye bu kadar heves ederseniz bir gün hesap vermek zorunda kalırsınız. O zaman ‘içeriğini bilmeden imza attık’ demek de sizi kurtarmaz.”
 
Olaüğanüstü Hal İnceleme Komisyonu’nu de eleştiren Bilgen, “Bakın, bir komisyon kuruldu. Bu komisyona ilişkin en iyi tanımı Veli Saçılık yaptı; dedi ki “Türkiye’de en illegal örgüt OHAL Komisyonudur. Hangi kararları aldığını, nerede olduğunu kimse bilmiyor” dedi.
 
HDP Sözcüsü Bilgen iktidarın dış politikasını da eleştirdi. Bilgen, şöyle dedi: “Dış politikada da OHAL’in ciddi bir faturası var. Bundan 10 yıl önce Türkiye Ortadoğu’ya örnek olma iddiasındaydı. Şimdi, ‘Ortadoğu’da bir ülke nasıl bu kadar tutarsız dış politika yürütür’ün örneği Türkiye. Êfrin’le ilgili değerlendirmeler de bir başka yaman çelişki. Sanki Êfrin’de kontrol Amerika’daymış gibi Amerika’ya meydan okuyup Êfrin’e girme iddiası en büyük çelişkidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.