HDP milletvekilleri Van’da üç günlük kampa girdi

HDP milletvekilleri Van’da üç günlük kampa girdi

HDP’li milletvekilleri Van’da üç günlük kampa girdi. Kampın ilk günü kadın vekillerle bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kamp süresince yeni dönem politikalarını belirleyeceklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yeni görevlendirmeler ve önümüzdeki sürecin politik çizgisini belirlemek amacıyla Van’da gerçekleştirdiği kamp başladı.

Kamp, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve kadın milletvekillerinin katılımıyla Van’ın Edremit ilçesinde bulunan Merit Otel Konferans Salonu’nda başladı. Kampın açılış konuşmasını yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Van’da böylesi bir kampı gerçekleştirmenin önemli olduğunu, kamp süresince yaptıkları yapamadıklarını ve bu dönemde kendilerini bekleyen tehlike ve riskleri tartışacaklarını söyledi.

Kamp süresince bundan sonrası için bir yol haritası belirleyeceklerini ifade eden Buldan, "Mücadele hattımızı belirleyeceği" dedi. 
 
Konuşmasına 20 Temmuz 2015 tarihinde Urfa’nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi’nde katledilen 33 genci anarak başlayan Buldan, "Bugün 20 Temmuz Suruç katliamının yıldönümü, yaşamını yitiren 33 gencimize Allah’tan rahmet diliyoruz" dedi. 

Ülkenin zorlu bir dönemde kritik bir seçim süreci atlattığını söyleyen Buldan, "OHAL döneminde, meşru olmayan bir yönetimin kararıyla 24 Haziran seçimlerinde zorlu bir mücadele yürüttük. Herkesin mücadele ettiği, büyük bir gayretle yürüttüğümüz seçimlerde HDP büyük bir başarı elde etti. HDP olarak 3 günlük toplantıda yetersizliklerimizi iyi değerlendirmek bizim sorumluluğumuzdur" diye konuştu.

HDP Hakkari milletvekili Leyla Güven’in tahliye edilmesini isteyen Buldan, "Leyla Güven aramızda olmalıdır. Haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevinde olan tüm arkadaşlarımızı aramızda görmek istiyoruz.”şeklinde konuştu. 
 
Buldan'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.