HDP Milletvekili Güven 15 ay sonra Hakkari’de

HDP Milletvekili Güven 15 ay sonra Hakkari’de

24 Haziran seçimlerinde Hakkari Milletvekili seçilen Leyla Güven 15 ay sonra geldiği seçim bölgesinde coşku ile karşılandı. Partililere seslenen Güven demokrasi mücadelesine devam edecekleri mesajını verdi. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerinde cezaevindeyken HDP listesinden Hakkari Milletvekili seçilen Leyla Güven milletvekili sıfatıyla ilk kez bugün seçim bölgesi olan Hakkari’ye geldi.

Sabah saatlerinde Van’dan kente gelen Güven Çiftlik mevkiinde aralarında Hakkari Milletvekili Sait Dede, Hakkari Belediye Eş Başkanları Cihan Karaman ve Hümeyra Armut ile Yüksekova Belediye Eş Başkanı Remziye Yaşar’ın da bulunduğu partililer tarafından karşılandı. 

HDP Muş Milletvekili Mansur Işık ve HDP PM üyesi Özgür Zeydanoğlu’nun da eşlik etiği Güven, Bulvar Caddesi üzerinde yürüyerek vatandaşların alkış ve destek sloganları eşliğinde HDP il binasına geçti. 

Burada, karşılamaya gelenlere teşekkür eden HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Güven’in 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde cezaevinde seçilen bir parlamenter olduğunu anımsattı ve Leyla Güven’nin sadece Hakkari’nin değil bütün Kürtlerin milletvekili olduğunu söyledi.  

HDP’li Vekil Leyla Güven de HDP il binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Kendisini karşılayanlara teşekkür eden Güven, cezaevinde olan önceki dönem Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak ve Abdullah Zeydan ile eski belediye eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi’ye Hakkari’den selam gönderdiğini söyledi. 

Seçilmişlerin hiçbir suçunun olmadığını anlatan Güven, “Onlar sadece siyaset yapıyorlardı. Hırsızlık yapmadılar, hukuksuzluk yapmadılar. Sadece bu halka parlamenterlik yada belediye başkanlığı yaptılar. Ancak şuan cezaevindeler. Biz bu yüzden seçilmişlerimizin arkasındayız. Onların mücadelelerini devam ettireceğiz. Biz yasakları tanımıyoruz” dedi. 

Ak Parti’nin Kürt politikasını eleştiren Güven, “ 18 yıldır AKP bu halk için bir şey yapmadı. Çok şey yapacağını söyledi ama yapmadı. İktidarını korudu ama başka bir şey yapmadı. Bu yüzden bir daha buradan sesleniyoruz Abdullah Öcalan’ın mesajı çok kıymetlidir. Ak Parti Kürtlerin kazanımlarını bastırmak istiyor. Eğer siz Türkiye dışındaki Kürtlerin kazanımlarını yok ederseniz içerideki Kürtler nasıl sizinle kardeş olsun? Biz nasıl beraber yürüyebiliriz? “ diye sordu. 

Türkiye ve Kürtler için en önemli şeyin barış olduğunun altını çizen Güven, “Türkiye’nin en önemli sorunu Kürt sorunudur. O yüzden barış için direneceğiz. Açlık grevine başlarken bir şeye dikkat çektik. Dedik ki Ak Parti ve MHP bilerek Abdullah Öcalan’ın sesini kıstılar. Onlar biliyor ki Öcalan konuşursa güneş doğacaktır. Sadece Türkiye’de değil bütün Ortadoğu coğrafyasında da bu böyledir. Sesini kıstılar kendileri gibi dizayn emek için. Ancak avukatları gittikten sonra Öcalan her görüşmesinde barış için direnin mesajı veriyor. Bende diyorum ki barış için mücadelemizi sürdüreceğiz”  diye konuştu. 

Türkiye’nin Ortadoğu’da büyük bir güç olduğuna dikkat çeken Güven, “Türkiye Ortadoğu’da çok önemli bir devlettir. Ancak yanlış politikalar Türkiye’yi geri götürüyor. Şimdi her gün ABD ve Rusya’nın kapısını çalıyorlar. Devlet devlet dolaşıyor ne ihtiyaç var onlara. Gel güneye bak, rojavaya bak Kürtlere bak. Onlar senin elinden tutarlar. Ancak onlar seni ayağa kaldırır. Şimdi sen dağılmış durumdasın. Ekonomik ve siyasi krizle karşı karşıyasın. Gel Kürtlerin elinden tut. O zaman çıkmazları aşarsın” dedi. 

3 gün kentte bulunacak olan HDP'li Leyla Güven'in HDP il binasında çeşitli kesimler ile bir araya geleceği öğrenildi. 

1-20190902154353.jpg

 

1-20190902171502.jpg1-20190902171502.jpg5-494.jpg

7-238.jpg

6-366.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum