HDP Meclis’te 'fezleke sergisi' açtı

HDP Meclis’te 'fezleke sergisi' açtı

HDP milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekeler Meclis'te sergileniyor. 'Fesleke sergisi'nin açılışını HDP Eşbaşkan Serpil Kemalbay yaptı.

HDP milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekeler Meclis’te sergi oldu. HDP Eş Başkanı Serpil Kemalbay, açılışını yaptığı ‘fezleke sergisi” için, “Bu utanç AKP’nin” dedi.

HDP’nin Meclis’teki Grup Başkanlığı koridorundaki fezleke sergisi açılışına HDP Eş Başkanı Serpil Kemalbay’ın yanı sıra çok sayıda milletvekili katıldı.

2 milletvekilinin tuttuğu kurdeleyi kesmeden önce kısa bir konuşma yapan Kemalbay, “Bu fezlekelerin içeriklerine bakarsanız, uydurma şeyler olduğunu göreceksiniz. Hukuktan, adaletten bahsedemeyiz. Tamamen bir siyaseti tasfiye etmek için sandıktan baş edemediği bir siyaseti, hukuku sarayın sopası yaparak tasfiye etmek için gerçekleştirilmiş olan dosyaların sergisidir” dedi.

Fezlekeler, Meclis koridorunda sergileniyor.

FEZLEKELERDEKİ GEREKÇELER

Kemalbay, kurdeleyi kestikten sonra milletvekilleri ile birlikte fezlekeleri inceledi. Sergilenen fezlekeler içinde Meclis’e verilen soru önergesi, milletvekili fotoğrafları, savcılık ifadeleri, sivil Cuma namazına katılım, HDP sosyal medya hesabından referandum müziğinin paylaşılması gibi gerekçelerle hazırlanan fezlekeler yer aldı.

Kemalbay, açılan fezleke sergisi için, “Bu utanç AKP’ye aittir. Anayasa Mahkemesi ve mahkemelere aittir. Bu günler geçecek ve fezlekeler hukuk fakültelerinde faşizm döneminde ne olabileceğine dair örnekler olarak okutulacaktır” dedi.

Açılıştan sonra HDP’liler sergilenen fezlekeleri inceledi.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da Diyarbakır’dan gelen son fezlekelerin tamamının dört ay önce tayini Fethiye’ye çıkan ve görevde olmayan bir savcının imzasıyla gönderildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.