HDP lideri Temelli: YSK bütün meşruiyetini yitirmiştir

HDP lideri Temelli: YSK bütün meşruiyetini yitirmiştir

HDP lideri Sezai Temelli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında YSK’nın bütün meşruiyetini yitirdiğini söyledi.

Temelli, “23 Haziran İstanbul büyükşehir belediye seçimleri bu otoriter sistemin kendisine aradığı plebisittir. Bugünden yarına tüm demokrasi güçlerinin bu otoriter rejim karşısında ortaklaşması çok büyük bir önem taşımaktadır. Bu bir demokrasi ittifakı çağrısıdır.Demokrasi ittifakında Kürtler, Türkler, Aleviler tüm ezilenler bir an önce buluşmalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ülkeyi sürekli gerginlik atmosferinde tutanlara karşı Türkiye’nin demokrasisini bulacağını belirten Temelli, “Demokrasi güçleri bu ittifaktan aldığı güçle önünde sonunda bu ceberut iktidardan mutlaka kurtulacaktır” dedi ve ekledi:

“Geçenlerde diyor ki bugüne kadar konuşmadım hep sustum. Sen hep sus. Seni mutlaka susturacağız.”

İmralı Cezaevi’nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın sekiz yıl aradan sonra avukatlarıyla görüştürülmesinin olumlu olduğunu söyleyen Temelli, “Fakat bunun burada kalmaması gerekiyor bunun bir yasal güvenceye kavuşturulması gerekiyor. Düzenli olarak avukat görüşünün gerçekleşmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Cezaevlerinde sürmekte olan açlık grevlerine de dikkat çeken Temelli, şunları söyledi:

“Bakın açlık grevindeki sessizlik nedeniyle 15 tutsak 30 Nisan’dan bugüne, yani tam sekiz gündür ölüm orucunda. Önümüzde çok az bir zaman kaldı, bu insanlarımızı yitirmek istemiyorsak şimdi ölüm orucunda olanların sesine ses katmalıyız. Anneler, tülbentleriyle cezaevlerinin önünde evlatları ölmesin diye, bu ülkenin çocukları, Kürt çocukları, Türk çocukları ölmesin diye onurlu bir barış mücadelesi veriyorlar. İşte bu sese kulak vermelisiniz, o annelere saldıranlara, kendisine güvenlik gücü, polis diyen ama bu rezilliği yaşatanlara karşı sesinizi yükseltmelisiniz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.