HDP, kütükler için Hakkari ilçe Seçim Kuruluna başvurdu!

HDP, kütükler için Hakkari ilçe Seçim Kuruluna başvurdu!

HDP Hakkari il örgütü, kent merkezi ve ilçelerde 31 dairede hareketli 4 bin 239 seçmen ile ilgili olarak ilçe seçim kuruluna itiraz etti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER 

HDP’den yapılan açıklamada, 31 Mart yerel seçimlerinde seçmen iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansıtılması için il genelinde 31 daire de ikameti gösterilen 4 bin 239 seçmenin kütük bilgilerini içeren 255 sayfalık ekleri olan itiraz dilekçesinin ilçe seçim kuruluna sundu.

HDP il eşbaşbaşkanları Sinan Kaya ve Zeynep Kaya ile parti yöneticileri 255 sayfalık itiraz dilekçesini İlçe Seçim Kuruluna  verdi.. 

HDP'den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “HDP ilçe örgütlerinin de bugün ilçe Seçim Kurulu Başkanlıklarına itiraz edecekler. Seçim Kurulu Başkanlıklarından talebimiz dilekçemizin YSK’nın 48 nolu kararına kapsamında incelenip sonucun kamuoyuna açıklanması yönündedir. Bu seçim güvenliği açısından hayati önem taşımaktadır. YSK’nın 48 nolu kararına göre yaptığımız itirazın takipçisi olacağımızı belirtir 31 Mart seçiminin demokrasi şöleni havasında olmasını temenni ederiz”

1-949.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum