HDP: Her seçim öncesi gözaltılar yoğunlaşıyor

HDP: Her seçim öncesi gözaltılar yoğunlaşıyor

Ankara, İzmir ve Bursa'da çok sayıda HDP üyesi gözaltına alındı. HDP İzmir İl Eş Başkanı Semra Uzunok "Her seçim öncesi ve muhalefetin yükseldiği dönemlerde AK Parti gözaltı ve tutuklama yöntemini kullanıyor" dedi.

HDP üyelerine yönelik yaygın gözaltılar, İzmir’de düzenlenen basın toplantısıyla protesto edildi. HDP İzmir İl Örgütü’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan  HDP İzmir İl Eş Başkanı Semra Uzunok, İzmir’de 20 kişinin gözaltına alındığı bilgisine ulaştıklarını söyledi. Uzunok “İktidarın tutuklama furyası, yerel seçim öncesinde muhalefetin güçlü olduğu İzmir’de de, muhalefetin olduğu her alana müdahale ediyor” dedi.

Uzunok, şu açıklamada bulundu: “HDP olarak gözaltılar rutin olarak karşı karşıya kaldığımız bir şey. Onlar bilmiyorlar ki bu uygulamaları daha güçlü bir şekilde aşıyoruz. 7 Haziran seçimlerinden bu yana, yüzlerce, binlerce yoldaşımız tutuklandı. Şu anda iki Eş Genel Başkanımız, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız rehin durumdalar. Her seçim öncesi aynı uygulamalarla karşılaşıyoruz. Biz bu ülkede, demokrasiden yana olan insanlar olarak bu saldırıları boşa düşüreceğimizi düşünüyorum.”

Açıklamada, 19 gündür açlık grevinde olan tutuklu milletvekili Leyla Güven’e destek çağrısı da yapıldı.

‘YEREL SEÇİM ODAKLI’

Basın toplantısının ardından İz Gazete’ye açıklama yapan Uzunok, gerçekleşen gözaltıların yerel seçim odaklı olduğunu söyledi ve ekledi: “Menemen kongresi ve sosyal medya paylaşımından dolayı gözaltıların gerçekleştiğini düşünüyoruz. Avukatlarımız şu anda bilgi almaya çalışıyorlar. Gözaltına alınanlar arasında alakasız insanlar da var. Bu AKP’nin başvurduğu bir yöntem. Sürekli geçmişe dönük davaları önümüze sürüyorlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.