HDP Hakkari’de seçim startını verdi

HDP Hakkari’de seçim startını verdi

HDP Hakkari İl Örgütü, düzenlediği basın toplantısı ile yerel seçim çalışmalarının startını verdi.

HAKKARİ/OBJEKTİF/HABER

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari  il örgütü, düzenlediği basın toplantısı ile 31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek yerel seçim çalışmalarının startını verdi.

Toplantıya, HDP İl Eş Başkanı Zeynep Kaya, Belediye Başkan Adaylar Seher Kadiroğlu Ataş, Cihan Kahraman, parti yöneticileri katıldı.,

Açıklamayı Hakların HDP İl Eş Başkanı Zeynep Kaya yaptı. Kaya, Hakların Demokratik Partisi olarak dün ve bugün olduğu gibi toplumsal barışın ve gerçek demokrasinin ancak her zaman halkla beraber yürüyen partileri tarafından gerçekleştirileceğini söyledi.

Kaya : ‘’Hakların Demokratik Partisi olarak gerçek demokratikleşmenin halkların kendi geleceklerini kendi ellerine alması ile mümkün olabileceğini savunacağız.Bu prensipte yola çıkacak sistem partilerini halkın talep ve beklentilerini göz ardı ederek demokrasiyi hiçe sayan ve belediyeciliğe sadece rant gözü ile bakan bir anlayışla tepeden aday atama yerine halkımızın demokratik hayata, kendi yönetimine  katılmanın en başından sağlanması ön seçimle halkın adaylarının belirlemenin yolunu açtık. Açıklan belediye başkan adayı sayısında da görüldüğü gibi Hakların Demokratik Partisi kadın partisidir.Kadın öncülüğünde yaptığımız siyaset gibi kadın belediyeciliği yapacağız ve tekrardan belediyemize kadın rengini taşıyacağız. Bugün halkımız halka ait olan kurumları atanmış ve meşruiyeti olmayanların elinde alıp tekrar halka teslim edeceğimizi sözünü vererek çalışmalarımızı başlatıyoruz. ‘’Şaredari YA ME YE’’ şiarıyla bu yolda yanımızda olacak bütün arkadaşlarımıza Hakkari halkı adına teşekkür ediyorsa"dedi.

Basın açıklamasından sonra belediye başkan adayları ve parti yöneticileri kent merkezinde esnafı ziyaret etti.

1-975.jpg2-884.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.