HDP Hakkari Milletvekili'nden Mektup var!

HDP Hakkari Milletvekili'nden Mektup var!

7 kasım 2016'da tutuklanan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan cezaevinden mektup gönderdi.

'Sizlerin de tanığı olduğu gibi tutukluluk durumumuz üçüncü ayını geride bırakmış durumda. Ülkenin içerisinde bulunduğu durumu, içerisi ile dışarısının farkının kapandığını bugün hepimiz görüyoruz.

Sizlerden uzak tutuluyor olmamız bizleri adeta nefessiz bırakmış durumdadır. İllerin, ilçelerin haritalardan silindiği bir dönemde yükünüzü bir nebze olsun hafifletmek sizler için koşuşturmak, yaralarınıza merhem olmayı ne kadar içten istediğimizi bilmenizi isterim.

Bölgemizin iklim koşullarının ne kadar sert geçtiğini çok yakınen biliyoruz. Evleri yakılan, yıkılan ve göç ettirilen halkımızı bu zor koşullarda lütfen yalnız bırakmayın, bütün halkımıza ve halkımızın dostlarına talebimizdir. Yüreklerinizi yıkımı yaşayanlara lütfen açık tutunuz Yüksekova’da, Şırnak’ta, Nusaybin’de ve diğer ilçelerde büyük bir yıkım yaşayan halkımızın yaralarını sarmaya devam edelim. Yıkım bölgesinde bulunan çocukları lütfen üşütmeyelim, hele hele yürekleri hiç üşütmeyelim. 

HDP olarak, görevimiz gereği hükümeti hep ikaz ettik. Ne yazık ki, hem duymazlıktan geldiler hem de gönülleri adeta taş kesilmişti. Bölge bilinçli bir şekilde Cemaat'a peşkeş çekilmiştir. Yaptıklarından dolayı hesap soran olmadı. Bugün darbeden dolayı içerde olanlar büyüklerin emirlerini yerine getirmişlerdir. Bölgede taş üstünde taş bırakmamayı ve gövde üstünde baş bırakmama emrini hep birlikte verdiler. Bu yüzyıllara dayanan bir düşüncenin yeniden tezahürüydü.

Bu arada ülkeyi paylaşamayanlar birbirlerine düştüler. Bunu "Allah'ın lütfu" olarak görüp her şeyden önce HDP ve bileşenlerine saldırdı. Binlerce üyemizle birlikte içeri atılmış durumdayız.

Benim tutuklanma nedenim, Hakkâri’yi de yıkmak isteyen ve bugün darbeden içeri alınanlara karşı yıkımın önüne geçmemdir. Hakkâri de darbecilere göre haritadan silinmeliydi, bunun önüne geçildiği için şu an Hakkari’nin bütün seçilmişleri içeri alınmış durumdadır. Hiçbir insan kendi ilinin yıkılmasını, yerle bir edilmesini istemez. Bu nedenle her milletvekili kendi bölgesinde bir kanaat önderidir ve aynı zamanda toplumun vicdanıdır. 

Yeni bir göçün önüne geçtiğimiz için bugün daha da mutluyum. Bizlere öfke duyanlar, bugün darbeci zihniyete üye oldukları için eşleri ile birlikte yargıdan ihraç edilmiş durumdadır, fezlekeleri hazırlayanlar da şu an içerde bulunmaktadır. 

Aynı girişim Yüksekova için de yapıldı. Maalesef Hakkâri'deki sağduyu Yüksekova’da tecelli etmedi ve yıkımı gerçekleştirdiler. Yıkımı gerçekleştirenler şu an yıkımdan dolayı değil de darbeden dolayı içerdeler. 

İçinde bulunduğumuz süreçte daha tehlikeli bir durumla karşı karşıyayız. 'Tek adam yönetimi' için içerde tutulduğumuzu gayet iyi biliyoruz. Hakkâri halkımız kendisine saygı duymayanlara 7 Haziran seçimlerinde verdiği tepkinin daha büyüğünü ortaya koyacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle vekili olmaktan onur ve şeref duyduğum Hakkâri’mize sevgilerimi, saygılarımı ve muhabbetimi sunar; hepinizi en kalbi duygularla selamlarım'

 Sağlıcakla kalın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.