HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in bayram mesajı

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in bayram mesajı

Halkların Demokratik Partisi Hakkari Milletvekili Leyla Güven bütün Hakkari halkının Ramazan Bayramını kutladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven Mesajında şu ifadeleri kullandı.

"Yaşadığımız bu kutsal coğrafya başta İbrahimi dinler olmak üzere birçok din ve inancın ilk ortaya çıktığı yer olmuş ve halklara her zaman huzuru vaad etmiştir. Ancak hegemon güçlerin her zaman güç kapma alanı haline gelen Ortadoğu, yaratılan iktidar savaşları, katliamlar, işkenceler, çatışmalar, yıkımlar ve sürgünlerle tüm halklar için acı ve gözyaşının hiç eksilmediği bir coğrafya haline getirilmiştir. Ortadoğu’da mezhepçilik, hizipçilik ve din adına yürütülen savaşlarda muktedirler aslında dini kullanarak halklara saldırmış ve Müslüman halkların hoşgörü dini olarak da gördüğü İslam dinini tartışılır hale getirmiştir.

Dünyayı etkisi altına alan Pandemi sürecinde dahi başta Kürt siyasetçiler olmak üzere tüm muhaliflerin cezaevinde ölüme terk edilmesi hangi kardeşlik ile açıklanabilir? Kürt halkı bu coğrafyada yıllardır birlik, dayanışma, sevgi, barış, hoşgörü bilinciyle hareket ediyor ve bu konuda büyük bir özveri sergiliyor. Çünkü bizler ulusların ve dinlerin bir halklar bahçesi olarak bir arada yaşayacağı özgürlükçü, demokratik bir yaşamın mümkün olduğunu biliyoruz. Yaşadığımız coğrafyada barış, huzur ve eşitliğin sağlanması temenni ediyor, özgür ve demokratik bir toplumda bütün inançların ve halkların eşit ve özgür yaşaması umuduyla Ramazan bayramının Demokratik Ortadoğu’da kalıcı barış ve özgür yaşama vesile olmasını diliyorum. Bütün İslam toplumunun Ramazan bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.