HDP Hakkari Milletvekili Kürtçe ifade verdi

HDP Hakkari Milletvekili Kürtçe ifade verdi

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, yargılandığı Diyarbakır KCK ana davası kapsamında ifade verdi.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, yargılandığı Diyarbakır KCK ana davası kapsamında ifade verdi. Irmak, tüm milletvekilleri tutuklanan Hakkari'nin cezalandırıldığını belirterek, "Vatan hainliğiyle yargılananların hazırladığı dosyaya nasıl güvenilebilir?" diye sordu.

Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen KCK ana davasında, daha önce hakkında verilen zorla getirilme kararı üzerine, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden Elazığ Cezaevi'ne getirilen HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, ifadesi için Diyarbakır'a getirildi.

HDP Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve İmam Taşçıer'in de izlediği duruşmada Kürtçe savunma yapan Irmak, 7 Haziran seçimlerinde 6 milyon, 1 Kasım seçimlerinde 5 milyonu aşkın insanın oy verdiği HDP'nin Hakkari milletvekili olduğunu belirterek, şunları söyledi: 

"Bizim dokunulmazlığımızın kaldırılması Anayasa'ya aykırıdır. Şunu söylemek istiyorum; bu operasyon hukuki değil siyasi bir operasyondur. Bu karar mahkemenin dışında alınmış siyasi bir karardır. 4 Kasım'da aralarında eş başkanlarımızın da bulunduğu 12 milletvekili, dosyalarımız ayrı ayrı olmasına rağmen aynı saatte ortak bir operasyon yapıldı. 5 Kasım'da tutuklandık. Ben şunu söyleyebilirim ki bu operasyon muhalif ve demokratik siyasetin bastırılması ve yok edilmesi için yapıldı. Maalesef 7 Haziran seçimleri sonrasında demokratik çözüm ile ilgili süreç sonlandırıldı ve masa devrildi. Masa devrilmesi sonrasında AKP'nin devam ettirdiği çatışma ve savaş ortamında cezalandırıldık. Benim bu mahkemede yargılanmam aynı zamanda bana oy veren kişilerin de yargılanmasıdır. Eğer ben bir suç işlemişsem o suç bana aittir. Fakat 3 aydır tutukluyum. Bana oy verenler de cezalandırılıyor. Mecliste Anayasanın değiştirilmesi ile ilgili görüşmeler oldu. Ancak, 3 Hakkari milletvekili olarak biz orada yoktuk. Biz Anayasanın değiştirilmesi ile ilgili oy kullanamadık. Bu oylamanın içinde Hakkari yok. Çünkü Meclis'te 3 Hakkari milletvekili yok. Bu nedenle Meclis'in aldığı karar sakat kalmıştır ve 3 aydan beri Hakkari cezalandırılıyor. Bu nedenle milletvekillerine yönelik operasyonun siyasi bir operasyondur. Maalesef mahkeme olarak bu siyasi operasyona alet oluyorsunuz."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.