HDP Hakkari il örgütü’nden gözaltı tepkisi

HDP Hakkari il örgütü’nden gözaltı tepkisi

HDP Hakkari il örgütü, önceki günde yöneticilerinin gözaltına alınmasını kınayarak, arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP Hakkari il örgütü, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in başlattığı açlık grevine destek için Diyarbakır'a yürümek isterken, gözaltına alınan parti yöneticileri ile ilgili açıklama yaptı. 

HDP il binasında yapılan ve parti yöneticileri ile belediye eşbaşkan adayları Cihan Kahraman ile Seher Kadiroğlu Ataş'ın destek verdiği açıklama Parti yöneticisi Ramazan Çetin tarafından okundu.

Çetin. açıklamasında Hakkari milletvekili Leyla Güven'in açlık grevine destek vermek isteyen parti yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Çetin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "12 Şubat günü parti binasından çıkan Hakkari Milletvekilimizi ait Dede ile Diyarbakır milletvekili Saliha Aydeniz'inde aralarında bulunduğu ihinde Hakkâri HDP il binasından milletvekilimizin çıkmasını engelleyerek HDP İl binasının kapısında 9 arkadaşımız gözaltına alınmıştır Aralarında HDP il Eş Başkanımız Sinan Kaya Çukurca Belediye Eş Başkan adayımız Ebubekir Kanar parti yöneticilerimiz ve partili yurttaşlarımız bulunmaktadır. Yerel seçimlerin yaklaştığı bu hassas günlerde hükümetin tutumu halkı kutuplaştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır'' dedi.

Çetin; 'Seçim çalışmaları yürüten arkadaşlarımızın gözaltına alınması HDP’nin seçim çalışmalarını engellemeye yönelik ve halka korku salmak amaçlı alınmış bir talimat sonucunda gerçekleşmiştir.   Gözaltı ve tutuklamalar ile bizleri durdurmak isteyen AKP , Hakkari’ de hayal ettiği sonucu alamayacaktır. Yerel seçimlere giderken, HDP olarak bizler ve toplumsal muhalefetin tamamı halkın taleplerine yanıt olacak çözümler ve politikalar üretmeye devam edeceğiz. 31 Mart 2019 günü bu yöntemlerinin nasıl başarısız olduğunu bir kez daha göstereceğiz.  Haksız ve hukuksuz bir biçimde HDP İl binasının kapısında  göz altına alınan 9 arkadaşımız derhal serbest bırakılmalıdır. Toplumun her kesimi ve herkes için demokratik bir ülke inşa edene kadar demokratik mücadelemize ve direnişimize devam etme konusunda kararlı olduğumuzu ve vicdan sahibi her yurttaşımızı dayanışmaya çağırdığımızı bir kez daha vurguluyoruz''diye konuştu. 

2-907.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum