HDP Hakkari il örgütünden açıklama

HDP Hakkari il örgütünden açıklama

HDP Hakkari il örgütü 24 Haziran Genel Seçimlerinde Hakkari HDP Milletvekili seçilen ve ceza evinde bulunan Leyla Güven için yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi; ''Demokratik Toplum Kongresi Eş başkanı ve 24 Haziran Genel Seçimlerinde Hakkari HDP Milletvekili seçilen Leyla Güven Anayasanın 83.maddesine göre dokunulmazlığı başlayan ve halihazırda dokunulmazlığı devam edip mecliste görev yapan 598 milletvekilinden siyasi olarak farklılığı bulunmamaktadır. Mazbatası Yüksek Seçim Kurulundan avukatı aracılığıyla alınmış olup 29 Haziran da oy birliği ile tahliye kararı veren mahkeme kendi anayasasına uygun olmayan bir şekilde Hakkari Halkının iradesi Leyla Güven’in tutukluluğunun devamlılığına oy birliğiyle karar vermiştir. Mahkeme heyeti aynı dava dosyası hakkında bu kadar sürede nasıl fikir değiştirmiştir. Kadınlar başta olmak üzere Bağlantı Hakkâri halkının iradesi olan Leyla Güvene yönelik uygulanan bu hukuksuzluk bir an önce son bulmalıdır'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.