HDP Hakkari İl örgütünden açıklama!

HDP Hakkari İl örgütünden açıklama!

HDP Hakkari İl Örgütü Öcalan'nın Türkiye'ye getiriliş yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP Hakkari il binasında düzenlenen açıklamaya HDP il eş başkanları ve parti yöneticileri katıldı. 

HDP'liler adına adına açıklama yapan HDP il yöneticisi Orhan Keskin, Ortadoğu’yu yeniden dizayn etme girişimlerinin milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesi, her türlü insani ve doğa tahribatına yol açtığını ileri sürdü.

Keskin, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplo ile Ortadoğu’nun iki önemli gücü olan Türk ve Kürt halklarını savaş tuzağına düşürmek isteyen emperyalist güçler, bu politikalarını bugün Öcalan’a yönelik tecrit politikası ile devam ettiriliyor" dedi. 

'Ortadoğu ve dünya halklarının barış ve kardeşlik içerisinde yaşamasının yolu barıştan geçer' diyen Keskin,"Eğer Öcalan’ın Barış Projesi hayat bulursa, Kürt ve Türk halkları başta olmak üzere haklarımızın gözyaşları dinecek, uluslararası güçlerin halklarımıza dayattığı yıkım politikası boşa çıkarılacaktır." ifadelerini kullandı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.