HDP Hakkari il örgütü saldırıyı kınadı

HDP Hakkari il örgütü saldırıyı kınadı

HDP İstanbul İl Örgütü’ne yönelik dün yapılan silahlı saldırı Hakkari il örgütü yapılan basın açıklamasıyla kınadı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’de yapılan açıklamada konuşan partinin İl Eşbaşkanı Sinan Kaya, hükümetin fiili ya da sözlü, kışkırtıcı, toplumu kutuplaştıran politikalarına dikkat çekerek, "Kuşkusuz bu saldırının, münferit bir olay olmadığını, saldırganın kendi kişisel fikrinin, yöneliminin olmadığını geçmiş dönemlerdeki saldırılardan da bilmekteyiz" diye belirtti. 

Kaya şöyle konuştu;  'Dün saat  15:00 sularında HDP İstanbul il binamıza kimliği belirsiz bir kişi tarafından partimize 7 el ateş edilmek suretiyle silahlı saldırı düzenlenmiştir. Yapılan bu saldırı kesinlikle mevcut AKP-MHP bloğundan bağımsız gelişmemiş, hükümetin fiili ya da sözlü, kışkırtıcı, toplumu kutuplaştıran, savaş çığırtkanlığı yapan ve bundan nemalanmaya çalışan politikalarının sonucudur. Ki  saldırgan, saldırının hemen ardından karakola sığınmıştır. Kuşkusuz bu  saldırının, münferit bir olay olmadığını, saldırganın kendi kişisel fikrinin, yöneliminin olmadığını geçmiş dönemlerdeki saldırılardan da bilmekteyiz.  Sabahtan akşama kadar cumhurbaşkanından içişleri bakanına kadar HDP ye yönelik sarf edilen kışkırtıcı sözler toplum nezdinde böyle bir fiile ve harekete dönüşüyor. Biz siyasal bir partiyiz, yapmış olduğumuz tüm demokratik çalışmalar politik faaliyetlerimizin sonucudur. Yapmış olduğumuz faaliyetler AKP-MHP faşist bloğunun önünü kestiğinden dolayı partimiz ısrarla terörize edilmeye çalışılıyor. Kendisini uçurumun kenarında gören iktidar yaşamış olduğu çöküşü bu ülkede demokratik siyasetin tek temsilcisi olan HDP ye saldırarak durduracağını düşünmektedir. Türkiye halklarını sürekli algı operasyonlarıyla yönetmeye çalışan bu ceberut sistemin miadı dolmuştur. Demokratik siyaseti savunan her birey ve kurumun mücadelesi  bu faşizan sistemin gidişini hızlandıracaktır.  Tüm siyasi partiler ve demokratik kurumlara çağrımızdır; HDP nin özgür bir şekilde siyaset yapamadığı bir yerde hiç kimse özgür bir siyaset yürütemeyecektir. Bundan önce farklı siyasi parti ve liderlerine yapılan saldırıların cezai bir yaptırımı ve toplumsal bir refleksi olmuş olsaydı bugün bu saldırılar gerçekleşmezdi. AKP hükümetinin oluşturduğu paramiliter güçlerin bu ülkeye kan, gözyaşı ve kaostan başka bir şey vermeyeceği açıktır.  Partimize yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz. Bu saldırı sadece HDPye değil tüm demokratik kurumlara, barış severlere, kadınlara yönelik bir saldırıdır. Ve bu saldırıların önünde toplumsal birlik ve beraberlikle kenetleneceğimizi , bu saldırıdan medet umanların heveslerini kursaklarında bırakacağımızın sözünü ve bu topraklara özgür ve barış içinde bir yaşamın hayat bulması için daha da büyüyeceğimizden, örgütleneceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.  Bu saldırılar iktidarın güçlü olduğundan değil ,tam aksine zayıf olduklarının ve acizliklerinin sonucudur. Gidecekler.  Ve kalıcı olan partimiz ve halklar olacaktır. Tekrardan bu saldırıyı gerçekleştiren ve bu saldırının zihni alt yapısını oluşturanları lanetliyoruz. dedi.'''

b40e5fdd-f07c-4c80-9fb4-2f8d546a22ac.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.