HDP Hakkari il örgütü oturma eylemi yaptı

HDP Hakkari il örgütü oturma eylemi yaptı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, partilerine yönelik düzenlenen operasyona tepki amaçlı basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 25 Eylül’de “Kobani eylemleri” gerekçesiyle 7 ilde aralarında eski milletvekilleri, belediye başkanları ve MYK üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması ve oturma eylemi başlattı. 

Parti binası önünde yapılan açıklamaya HDP İl Eşbaşkanları Sinan Kaya, Sipan Turan, İl Genel Meclisi Eşbaşkanları Nazmi Coşkun, Nesibe Gümüşlü, Merkez İlçe eşbaşkanları İsmail Seven, Sinem Seven, Çukurca ilçe eşbaşkanı Ebubekir Kanar, Yüksekova ilçe eşbaşkanı Şadiye Kırmızıgül ve Şemdinli ilçe yönetimi ile çok sayıda partili katıldı. 
Ellerinde HDP bayraklarıyla bir araya gelen partililer sık sık “HDP halktır halk burada” sloganları attı. 

Grup adına burada açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Sinan Kaya, 25 Eylül’de Partilerine yönelik yeni bir operasyonu sürecinin daha başlatıldığını söyledi. 

91 yılından 2010 yılına kadar mevcut hukümetlerin 29 yıllık süreç içerisinde sürekli partilerine yönelik tasfiye ve kriminalize etme çabaları içerisinde olduklarını anımsatan Kaya, “ Yalnız biz geriye dönük baktığımızda bu partiyi halktan gücünü alan bir örgütü tasfiye etme çabaları tamamen beyhude olduğunu gördük. Hiçbir şekilde gücünü bu halktan alan parti tasfiye edilmedi bundan sonrada tasfiye edilmeyecektir. Halkın emek partisi olarak başladık ve halkın partisiydik. Bugün milyonların yüreğinde taht kuran halkların demokratik partisi olma statüsünü kazanmışız. Bundan önce partimize yönelik gelişen tutuklama furyaları nasıl boşa çıkarılmışsa bugünden sonrada bu furyaların tamamı boşa çıkarılacaktır”

25 Eylül günü gözaltına alınan siyasetçilerimizin büyük bir bölümü Kobani eylemlerinden dolayı suçlanıyor diye Kaya,” Eğer mevcut savcılar ve hakimler ciddi anlamda bu işin üzerine gitmek istiyorsa dönemin içişleri bakanına ulaşsın. Dönemin başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan’a ulaşsın. Çünkü bunlar kendi ağızlarıyla 2014 yılında yapmış oldukları toplantıda itiraf etmişlerdi. Demiştiler ki paralel devlet yapılanması bizim içimize kadar sinmiş bu durumun çıkmazlara sürüklenmesi için mevcut hükümet içerisinde devlet içerisinde paralel eller Kobani sürecini bu duruma getirmiştir. Biz yapılan bu anti demokratik uygulamaları ve yapılan gayri uygulamaları kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz” 

Kaya,” Biz arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar demokratik eylem planlarımızı sonuna kadar devam ettireceğiz. Bu saatten sonra halkımıza ve tüm HDP sevdalılarına çağrımızdır. Partinize sahip çıkan. Yarından itibaren bu partiye üye olun” diye konuştu.

2-20200928162133.jpg1-20200928162133.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum