HDP genel merkezi önünde gerginlik

HDP genel merkezi önünde gerginlik

HDP’liler, İzmir’de katledilen Deniz Poyraz’ın öldürüldüğü sırada gözcülük yaptığı iddia edilen kişinin parti önüne gelip çadır kurma girişimine tepki gösterdi.

İzmir’de HDP il binasında katledilen Deniz Poyraz’ın öldürülmesi sırasında gözcülük yaptığı iddia edilen Mehmet Laçin adlı kişi HDP Genel Merkezi önüne geldi. Burada çadır kurarak beklemek isteyen Laçin'e HDP’liler tepki gösterdi.

HDP’liler parti binasına astıkları pankartla, “Deniz Poyraz’ın katillerini ve katillerin destekçilerini tanıyoruz. Hesap soracağız” denildi.

Deniz Poyraz’ın ölümünden sorumlu olduklarını belirttikleri Mehmet Laçin’in provokasyon amacıyla parti önüne geldiğini belirten HDP’liler, “Katil defol”, “Deniz Poyraz Ölümsüzdür” sloganları attı.

Bu sırada polis ile partililer arasında tartışma yaşandı. Polis, HDP’li milletvekillerini iterek parti önünden uzaklaştırmaya çalıştı.

HDP'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "İzmir İl Binamız önünde provokatör olarak bulundurulan ve Deniz Poyraz arkadaşımızın katledilmesinde gözcülük yaptığı iddia edilen şahıs Genel Merkezimiz önüne yüzlerce polis eşliğinde bu sabah getirilmiştir. AKP-MHP iktidarının kolluk güçleriyle birlikte sahnelenmek istediği bu oyuna yöneticilerimiz ve milletvekillerimizin de yer aldığı partililerimiz 'Katil defol', 'Deniz Poyraz ölümsüzdür', 'AKP halka hesap verecek' sloganlarıyla cevap vermiştir" denildi.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Deniz Poyraz’ın öldürülmesinde sorumluluğu olduğunu belirttiği Laçin'in HDP önüne provakasyon amacıyla getirildiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Bugün HDP genel merkezi önünde bir AKP senaryosuyla karşı karşıyayız. Partimizi kriminalize etme, önünü kapatılması vesilesiyle siyaset yapılmasının engellenmesi üzerine bir provakasyonla karşı karşıyayız. İzmir il binamız önünde Deniz Poyraz'ın katliamı sonrasında meseleye gözcülük yaptığını itiraf eden bir meczubu buraya getirip burada şov yaptırmaya çalışıyorlar. Biz HDP’liler olarak buradayız. Buna izin vermeyeceğimizi de burada bir kez daha ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu provakasyonlardan bizzat hükümetin kendisi, Süleyman Soylu’nun kendisi sorumludur. Bu provakasyonlar, partimizi bırakalım siyaset dışına itmeyi, daha da güçlendirecek. Bu provakasyonları yapanlar mutlaka kaybedecekler.”

Polislerin HDP’lilere yönelik, “Yaptığınız eylem kanuna aykırı” sözlerine tepki gösteren Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ise şunları kaydetti:

“Milletvekilimizin konuşmasına izin vermeyenler, aynı valilik aynı İçişleri Bakanlığı, beş yüz tane güvenlik görevlisiyle protesto adı altında bir kişinin genel merkezin önüne gelip oturmasına izin verecek, sonra bizi kanuna aykırı davranmakla suçlayacak, öyle mi? Kim burada kanuna aykırı davranan? Biz miyiz? Herkesin protesto hakkı var. Daha önce de insanlar gelip genel merkezimizin önünde protesto haklarını kullandılar. Burada bugün başka bir şey yaşıyoruz. Deniz Poyraz'ın katledilmesinde gözcü olduğunu düşündüğümüz bir kişi var. Bu kadar arkadaşımızın tepki göstermesinin nedeni budur. Yoksa kimsenin demokratik protesto hakkına karşı falan değiliz. Ayrıca yolu trafiğe kapatan da biz değiliz. Yukarıdaki güvenlik görevlileri. Binamızın önü açık.”

İzmir’de üç yıldır kızının dağa kaçırıldığı iddiasıyla eylem yapan Mehmet Laçin, Ankara’ya yürüyüş gerçekleştirmişti. HDP önünde çadır kurmak isteten Laçin, HDP’lilerin tepki göstermesinin ardından polis tarafından taksiye bindirilerek alandan uzaklaştırıldı. HDP’lilerin genel merkez önündeki bekleyişi ise devam ediyor.

HDP Merkez Yürütme Kurulu, dün Mehmet Laçin’in parti önüne geleceğine ilişkin açıklama yaparak şunları kaydetmişti:

“İzmir İl Binamız önünde provokatör olarak bulundurulan ve Deniz Poyraz arkadaşımızın katledilmesinde gözcülük yaptığı iddia edilen bir şahsı şimdi de Genel Merkezimiz önüne yönlendirenler daha büyük kumpaslar peşindedir. Partimize karşı saldırıları geliştiren AKP-MHP ittifakı bilmelidir ki, emniyetin desteği ile organize edilen ve Genel Merkezimiz önünde kurulması planlanan kumpas çadırına kesinlikle izin vermeyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.