HDP, final mitinglerini Van ve İzmir'de yaptı

HDP, final mitinglerini Van ve İzmir'de yaptı

HDP final mitinglerini Van'da ve İzmir'de gerçekleştirdi. Her iki kentte mitinglere on binlerce kişi katılırken, Van Beşyol ile İzmir Gündoğdu Meydanları dolup taştı.

24 Haziran seçimlerine saatler hala HDP final mitingini Van ve İzmir’de gerçekleştirdi.

Eş Başkan Sezai Temelli ve HDP Van adaylarının katıldığı Van mitingi Beşyol Meydanı’nda başladı. Van merkez ve ilçelerinden gelen HDP’liler sabah saatlerinde mitingin yapılacağı Beşyol Meydanına akın ettiler. 

Alkış slogan ve zılgıtlar eşliğinde alana giren vatandaşlar polis ve HDP’liler tarafından arandı. 

Burada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 'Bu ülkeye demokrasi, barış gelmesin diye nefret dolu, ayrımcı, düşmanlaştıran dilleriyle konuşuyorlar. Biz bir arada yaşıyoruz. Türküyle, Kürdüyle, Ermenisiyle, mütedeyyini ile Alevisiyle. Biz bu farklılıklardan güç alıyoruz ve onlar yan yana gelmemizden korkuyorlar!' dedi.

İzmir Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilen final mitingine ise Eş Başkan Pervin Buldan ile İzmir milletvekili adaylarının katılımı ile başladı. 

On binlerce yurttaşın alanı doldurmaya başladığı mitinge, girişler tek noktadan yapıldı. Polis bariyerleri ile çevrilen alanın 3 farklı noktasında yoğun önlemler alınırken, emniyet birimlerinin yanı sıra HDP de yüzlerce kişi ile güvenlik önlemlerini aldı. Kadınların yöresel kıyafetleri ile katıldığı mitingde kadın ve gençlerin yoğunluğu dikkat çekti.

İzmir’in tüm ilçelerinden alana gelenlerin olduğu görülürken, Yörüklerin yanında Ödemiş ilçesinde tarladaki işlerini bırakıp miting alanına gelen tarım işçileri yoğun ilgi gördü. 

HDP flamalarıyla süslenen miting alanını “Em li vir in”, “Adalet, özgürlük, barış halkların emeği ile gelecek” döviz ve pankartları süsledi. Mitinge katılan HDP Eş Genel Naşkanı Pervin Buldan halka sandığa ve iradelerine sahip çıkma çağrısı yaptı. 

9-066.jpg

1-557.jpg1-556.jpg5-252.jpg2-519.jpg7-122.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.