HDP: Evet sonucu gayrimeşrudur

HDP: Evet sonucu gayrimeşrudur

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, referandum sürecinde partilerine dönük engellemelerle ilgili Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

HDP milletvekilleri ve yöneticilerine dönük gözaltı, tutuklama ve medya ambargosunu eleştiren Özsoy, en son sandık kurullarına müdahale edilmeye başlandığını söyledi. Bir çok kentte HDP ve CHP’nin sandık kurulu başkanı ve üyelerine müdahalede bulunulduğunu belirten Özsoy şunları aktardı:

“HDP’liler sandık kurulu başkanlığı yapamaz diyorlar. Sebep? Çünkü HDP’liler saygın kişi değillermiş. Şaka gibi ama hiç komik değil. Sandık kuruluna girmek için oy kullanma hakkınız olması yeterli. Başka bir kriter yok. Mahkeme kararı ile ceza almışsanız farklı bir durum. Ama Türkiye’de hakkında soruşturma olmayan kimse kalmamış ki. Bu insanların saygın kimse olmaması gibi bir gerekçe üretip sandıklarda hırsızlık yapacaklar.”

Özsoy, iptal edilen sandık başkanları yerine hükümete yakın sendikalardan memurların yerleştirilerek sandıkların korunmasının engellenmeye çalışıldığını söyledi.

‘DÜNYAYA TEŞHİR EDECEĞİZ’

Sandıklarda hile yapıldığı iddialarına ilişkin geçmiş seçimlerden örnekler veren Özsoy, “Ama bu kadarına pes diyoruz. Sandık kurullarına müdahale edip bir şekilde sandıktan evet çıkması için müdahaleler ile karşı karşıyayız” dedi. Yaşanan durumu “çirkin ve adaletsiz” olarak nitelendiren Özsoy, hiçbir şey yapamazlarsa da bu durumu dünyada teşhir edeceklerini söyledi.

‘HAYIR KAMPANYASI KRİMİNALİZE EDİLİYOR’

Referandumda eşitsiz yarışı eleştiren Özsoy, “Binbir türlü hileyle, hurdayla, baskıyla, devlet terörüyle şiddetiyle tüm hayır kampanyasını kriminalize edeceksiniz,’Hayır’ diyenleri terörist hain ilan edeceksiniz ondan sonra sonuçta eskaza evet çıkarsa ‘halkın iradesi’ diye gezineceksiniz. Şimdiden evet sonucunu gayrimeşru ilan ediyoruz” dedi.

‘DOĞU’DA BAŞKA BATI’DA BAŞKA’

HDP’li Hişyar Özsoy, referandum sürecinde ‘evet’ diyenlerin doğu ve batıda farklı şeyler söylediğini savundu. Özsoy, şöyle dedi: “Bir taraftan dozu yüksek bir Müslümanlık ve Avrupa karşıtlığı kullanıyorlar. Çözüm sürecine dair, ‘hele bir başkan olsun işler değişir’ gibi, maddi temeli olmayan argümanları ortaya sürüp beklenti yaratmaya çalışıyorlar. Bunların gerçeklikle alakası yok. Referandum da sıkıştıkça her tarafta farklı farklı mavi boncuklar dağıtıyorlar. Bunun farkındayız. Biz vatandaşa ‘hiçbir şeye bakmayın, paketin içeriğine bakın’ diyoruz.”

Kaynak:GazeteDuvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.