HDP eşbaşkanı Buldan Yüksekova'da konuştu

HDP eşbaşkanı Buldan Yüksekova'da konuştu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan "24 Haziran’dan sonra bu ülkede OHAL'den KHK'lardan kurtulan bir gelecek inşa edeceklerini söyledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yüksekova'da HDP Eşgenel Başkanı Pervin Buldan'ın katılımı ile gerçekleştirilen mitinge binlerce kişi katıldı. Öğlen saatlerinden itibaren mitingin yapıldığı Yeni Şehir Stadı'na giden vatandaşlar burada polisler tarafından üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. 

HDP flamaları, "Senle Değişir" pankartı HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ve kent adaylarının fotoğraflarının asıldığı alana gelen yurttaşlar yöresel kıyafetleri ile alanı renklendirdi. Alana gelen çocuklar yüzlerini sarı kırmızı yeşil renkler ile boyarken kitlesel gelişleri oldu. 

Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP’li adaylar Sait Dede, Özgür Zeydanoğlu, DTK Temsilcileri Dilek Adsan, Ruken Akça, milletvekilli Nihat Akdoğan, HDP PM üyesi Nurettin Turgut, HDP-DBP İl ilçe eşbaşkanları katıldı. 

Saygı duruşunun adından başlayan mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan "24 Haziran’dan sonra bu ülkede OHAL'den KHK'lardan baskılardan kurtulduğumuz bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz" dedi

Demirtaş'ın Recep Tayip Erdoğan'ın korkulu rüyası haline geldiğini iddia eden Buldan, "Demirtaş Recep Beyin korkulu rüyası olmuş. Her gece rüyasında Demirtaş'ı görüyor. Onun için ne konuştuğunu bilmiyor. Ne konuştuğunu bilmiyor, saçmalıyor, yalan söylüyor. İki gün daha rüya görecek sonra Demirtaş'ı karşında görecek" şeklinde konuştu. 
 
Buldan'ın konuşmasının ardından adaylar sahneye çıkarak selam verdi. Daha sonra miting Mem Ararat ve Çarneva Serhat'ın şarkıları eşliğinde çekilen halaylar ile sonra erdi.

Mitingin sona ermesi ile birlikte yurttaşlar Oremar yolunda büyük bir yürüyüş gerçekleştirdi. 

buldann.jpg4-359.jpg3-423.jpg1-554.jpgbul.jpg5-251.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.