HDP eşbaşkanı Buldan Şemdinli'de halka seslendi!

HDP eşbaşkanı Buldan Şemdinli'de halka seslendi!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki halk buluşmasına katıldı.

HAKKARİ OBJEKİF HABER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde HDP Eşgenel Başkanı Pervin Buldan'ın katılımı ile gerçekleştirilen halk buluşması mittinge dünüştü.

İlçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kaymakamlık Çeşmesi önünde parti yöneticileri ve vatandaşlar tarafından karışanan Eşgenel Başkan Pervin Buldan ve Hakkari milletvekili adayları Dr. Sait Dede ile Özgür Zeydanoğlu'nun bulunduğu HDP konvoyu yoğun ilgi ile Şeminli'ye girdi.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki HDP seçim bürosu önünde toplanan kitleye hitap eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Urfa'nın Suruç ilçesindeki saldırı ile Şemdinli'deki Umut Kitapevi saldırısının birbirine benze olduğunu ileri sürdü.

İlçeye bağlı Şapatan ile Yufkalı (Nêrdûşê) köylerinde yapılan işkencelere değinen Buldan, halkın 90'lı yılları yaşatmak isteyenlere gereken cevap vereceğini söyledi.

Konuşması sık sık "Şemdinli seninle Gurur duyuyor" sloganı ile kesilen Buldan, Yüksekova'daki mittinge katılmak üzere yola çıktı.

1-553.jpg2-517.jpg3-422.jpg4-358.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.