HDP Eş Genel Başkanları: Dengir Fırat’ın mücadelesini yaşatacağız

HDP Eş Genel Başkanları: Dengir Fırat’ın mücadelesini yaşatacağız

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, yaşamanı yitiren siyasetçi Dengir Mir Mehmet Fırat için , “Onun gerçekler için her koşulda mücadele eden tutumunu yaşatmayı sürdüreceğiz” açıklaması yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, yaşamını yitiren eski HDP Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat için taziye mesajı yayımladı.
 
Eş Genel Başkanların “Dengir Fırat’ı unutmayacağız” başlıklı mesajı şöyle: 
 
“Eski dönem milletvekilimiz Dengir Mir Mehmet Fırat’ı uzun süredir mücadele ettiği hastalık sonucu kaybettik. Sayın Dengir Fırat’ın vefatı partimiz ve halkımız için büyük bir kayıptır. Çok üzgünüz. 
 
Dengir Fırat, siyasi hayatı boyunca inandıkları uğruna mücadele eden, bu uğurda gerektiğinde iktidarı ve gücü karşısına alan ender siyasi isimlerden biri oldu. Hep kimliğini savundu, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yolla çözümü için mücadele etti. 
 
YANLIŞLARI ELEŞTİRDİ 
 
AKP iktidarı, gücünün zirvesindeyken ve Dengir Fırat bu iktidarın önemli kademelerindeyken, yapılan yanlışlara, güç zehirlenmesine, topluma ve halka tepeden bakmaya, kibre göz yummadı; yanlışları eleştirdi ve bu yanlışlara ortak olmamak için mevki, makam, statüyü terk ederek halkın içine dönmeyi, onların mücadelesinin bir parçası olmayı bildi. 
 
Partimizde siyaset yaparken de özgünlüğünü ve farklılığını koruyan, doğru bildiğini savunmaktan çekinmeyen, her koşulda barışı ve demokratik çözümü zorlayan bir siyasi büyüğümüz olarak kaldı. Sevgili Dengir Fırat’ı bizimle buluşturan da bu kimliği, arayışı ve yaklaşımı oldu. 
 
MÜCADELESİNİ YAŞATACAĞIZ 
 
Dengir Fırat’ın bu anlayışını yaşatmak hepimiz için önemli bir siyasi sorumluluktur. Bizler, Dengir Fırat’ın demokratik çözüm ve demokratik müzakere yaklaşımını önemsiyoruz. Onun gerçekler için her koşulda mücadele eden tutumunu yaşatmayı sürdüreceğiz. 
 
Dengir Fırat’a rahmet; ailesine, sevenlerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.