HDP Eş Başkanı Demirtaş’tan 10 Ekim mesajı

HDP Eş Başkanı Demirtaş’tan 10 Ekim mesajı

Selahattin Demirtaş 102 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Katliamı’nın ikinci yıldönümü nedeniyle mesaj gönderdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 102 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Katliamı’nın ikinci yıldönümü nedeniyle tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden mesaj gönderdi.

Demirtaş’ın mesajı şöyle: “10 Ekim 2015 tarihinde, Ankara’da on binlerce insanın bir araya gelmesiyle yapılan Barış ve Demokrasi Mitingine yönelik IŞİD saldırısının üzerinden 2 yıl geçti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bu en acımasız ve insanlık dışı saldırısının üzerinden geçen bu sürede acılarımız azalmadı. Ülkenin dört bir yanından barış için Ankara’ya gelip o katliamda yaşamını yitiren güzel insanların anısı bizlerle.

Katliamı gerçekleştirenler ve onları koruyup kollayanlar hakkında o gün yaptığımız tespitlerin doğru çıktığı görüldü. Katliamın arkasındaki odaklardan halen hesap sorulmadı. Katliamın meydana geldiği yere bir anıt yapılması gerekirken, yıldönümlerinde anma yapılmasına bile izin verilmedi. İnsanlarımızın yasını tutması engellendi. Ama tüm bu günler ve acılar gelip geçecek. Suçlulardan hesap sorulacak, katliamın meydana geldiği yere, olması gerektiği gibi bir anıt dikilecek ve yitirdiğimiz canları yüz binlerle anacağız. Bizleri ayakta tutan en güçlü değer umuttur. Umudumuzu yitirmeyelim. Katliamda yaşamını yitiren yurttaşlarımızı bir kez daha anıyor, acısı henüz taze olan ailelerin acılarını ve yaslarını paylaşıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.