HDP: Erken değil, panik seçim

HDP: Erken değil, panik seçim

HDP'den erken seçim kararına ilk tepkiler: Erken değil, panik seçim

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısı Ankara gündemine bomba gibi düşerken, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri arasında yapılacak görüşmeye çevrilmişti.

Erdoğan ve Bahçeli, 26 Ağustos 2018 tarihini öngören erken seçim konusunu görüşmek üzere bugün (18 Nisan 2018) saat 13.30'da Beştepe'de buluşurken yarım saat süren görüşmenin ardından ortak açıklama gelmedi.

İkili zirvenin ardından TSİ 15.55’te kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim konusunda açıklama yaptı. Erdoğan, Bahçeli ile yaptıkları görüşmede erken seçim teklifinin etraflıca ele alındığını belirterek "2019'a kadar dişimizi sıkmak istedik ancak..." diyerek erken seçimin 24 Haziran'da yapılacağını ilan etti.

CHP'den gelen ilk tepki CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ten geldi. CHP’li Gök “Yönetemediklerinin tescili, hayırlı olsun” yorumunda bulundu.

Seçime girebileceği tartışma konusu olan İYİ Parti'den de bir açıklama geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı açıklamada, "abiler korktu, küçük ortak bilmez" dedi.

Halkların Demokratik Partisi'nden ise ilk tepki Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'den geldi. Temelli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "24 Haziran erken değil panik seçim; iktidar acz içinde..." dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise yaptığı açıklamada, “Bir oyun kurduklarını ve oyun oynadıklarını hep söyledik. Ama halkın AKP-MHP koalisyonundan kurtulduğu bir seçim olacak” ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:

“Bu erken seçim değil baskın bir seçim. HDP olarak halktan hiç kopmadık, hep halkla birlikteydik. Bir oyun kurduklarını ve oyun oynadıklarını hep söyledik. Ama halkın AKP- MHP koalisyonundan kurtulduğu bir seçim olacak.”

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"AKP’nin inişe geçtiğinin farkındalar. Dolar ne kadar yükseliyorsa onlar da aynı şekilde inişe geçtiler. Ne savaş politikaları ne de ülke içerisindeki toplumsal muhalefeti bastırma politikaları, onların bu inişinin önüne geçemiyor. Giderek de bu daha fazla artacaktı. Onların ülkenin geleceği, ülkenin ekonomisi insanların yararı gibi kaygısı olmadığı için ‘biz isteriz olur’ şeklinde her türlü politikayı yürütüyorlar. Bu nedenle bu erken değil baskın bir seçimdir. Ama biz parti olarak her zaman her türlü seçime hazırız. Kendileri de bunu çok iyi biliyor. Gidişlerini göreceğiz. AKP erken seçime giderek, kendi gidişini hızlandırıyor. Halklar onlara gereken cevabı verecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.