HDP: DTK operasyonları yeni dönem nefret kumpası

HDP: DTK operasyonları yeni dönem nefret kumpası

HDP Sözcüsü Ebru Günay, DTK’ye yönelik operasyonların kumpas olduğunu söyledi.

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, Demokratik Toplum Kongresi’ne dönük operasyonları FETÖ’cülerin KCK dosyalarına benzetti.

Partisi merkezinde basın toplantısı düzenleyen Günay, “DTK; Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözümü için kuruldu. 13 yıldır da bu mücadeleyi veriyor. Kürt sorunu ve Ortadoğu’daki gelişmeler konusunda birlikte tartışıp ortak politikalar belirlemeye çalışan çok bileşenli bir platformdur. DTK, şimdiye kadar bütün çalışmalarını, çalıştaylarını ve kongrelerini kamuya açık yürütmüştür” dedi.

‘SİZİ SUÇA TEŞVİK EDENLER SİZE SAHİP ÇIKMAYACAK’

Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: “DTK yeni dönem nefret konseptine uygun şekilde kurban edilmek isteniyor. DTK şimdiye kadar bütün kurultaylarını açık bir şekilde yaptı. Yeni dönem nefret kumpaslarına kurban edilmek isteniyor. FETÖ’cüler KCK dosyalarını kumpas olarak kullandı, AKP ise aynı yoldan giderek DTK’yi kendine bağımlı hale getirdiği yargının eliyle kumpasların adresi yapmak istiyor. KCK dosyalarının kumpaslarını organize eden yargı mensuplarının suç örgütü olduğu anlaşıldı ve hepsi ceza aldı, şimdi hepsi tutuklu. Buradan uyarıyoruz. DTK üzerinden Kürtlere yeni kumpaslar kuran yargı üyeleri, önünüze konulan siyasi kararlara göre insanları tutuklamaktan vazgeçin. Sizi suça teşvik edenler emin olun yarın size sahip çıkmayacaklar. Kadınlara işkence edenler, işkencecileri koruyanlar emin olun ki suçlarınız asla unutulmayacak ve mutlaka hesap vereceksiniz. Bu yüzden bu uygulamalara derhal son verin, çağrımızı buradan bir kez daha yeniliyoruz.” Gazeteduvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.