HDP Diyarbakır'da adaylarını tanıttı

HDP Diyarbakır'da adaylarını tanıttı

HDP şu ana kadar açıkladığı belediye başkan adaylarını Diyarbakır'da düzenlenen toplantı ile tanıttı. Toplantıda Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli konuştu.

HDP şimdiye kadar belirlediği illerin belediye başkan adaylarını Diyarbakır’da Ayaz Elegance Konferans Salonu’nda yaptığı toplantı ile tanıttı.

DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, DDKD’den Halim İpek, Devrimci Parti Genel Başkanı Özgür Oran, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, Halkevleri Eş Genel Başkanları Dilşat Aktaş ve Nuri Günay, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, KKP’den Emel Çiftyürek, PDK’den Sertaç Bucak, SYKP Eş Başkanı Cavit Uğur, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İnsan ve Özgürlük Partisi’nden Ahmet Kaya, KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik ile çok sayıda davetli ve belediye başkan adayının katıldığı programda ilk olarak sinevizyon gösterimi yapıldı.

Daha sonra kürsüye gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

LEYLA GÜVEN’İN SÖZÜ BİZİM SÖZÜMÜZDÜR: Partimizin değerli eşbaşkan adayları, ittifak partilerimizin sayın genel başkanları, eski belediye eşbaşkanlarımız, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Aday tanıtım toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. 78 gündür Diyarbakır Cezaevi’nden inanç ve kararlılıkla açlık grevini srdürüen Sevgili Leyla Güven’e buradan kucak dolusu sevgi ve selam gönderiyorum. Eşitlik ve adalet için, özgür yarınlar için bedenini 78 gündür açlık grevine yatıran Sevgili Leyla Güven’i selamlıyorum. Bütün arkadaşlarımıza sevgi ve saygılarımı iletiyor ve buradan birlikte kazanacağımızın sözünü veriyoruz. Leyla Güven’in taşıdığı bayrak hepimizindir. Onun talebi hepimizin talebidir. Onun sözü hepimizin sözüdür. Mutlaka kazanacağız, yine cezaevlerinde rehin olarak tutulan ve sevgili Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başta olmak üzere bütün siyasetçi arkadaşlarımıza buradan sevgi ve selamlarımızı gönderiyorum.

SANDIKLARI UZAYA DA TAŞISANIZ… Ama şunu bilsinler ki Kürt halkı onlara geçit vermeyecekler, sizler sandıkları uzaya da Saray’a da taşısanız, halkımız iradesine ve oyuna sahip çıkacaktır, tıpkı 7 Haziran, 1 Kasım ve 24 Haziran’da olduğu gibi bütün hilelerinize karşı halkımız el ele verecek ve sizlerin oyunlarınız ve usülsüzlüklerinizle baş edecektir. Adaylarımızı bugünden itibaren halkımıza emanet ediyoruz. HDP olarak belirlemiş olduğumuz eşbaşkan adaylarımızı, ittifaklarımızın kendilerinin belirlemiş olduğu adayları halkımıza emanet ediyor, onlarla birlikte bu sürecin üstesinden geleceğimizi bir kez daha ifade ediyorum. Bu karar ve inançla hepimizin yolu açık olsun.

Eş Genel Başkan Sezai Temelli’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

BASKILARA KARŞI REFERANDUM: Kürtlerin önünde büyük bir fırsat vardır. Kürdistani partiler ve yapılar ittifakı ile ortaya çıkan birlik iradesinin 31 Mart’ta onaylanması, 31 Mart’ta gerçekleşecek seçimler sadece Kürtler için değil, aynı zamanda tüm Türkiye halkları için de bir demokrasi referandumudur. Türkiye’de diktatörlüğe özenen bu zihniyetin son bulması için halkların birlikte karar vereceği bir seçimdir 31 Mart seçimi. Bu kadar da önemlidir ve tarihi bir öneme sahiptir.

BATIDA DA KİLİT PARTİYİZ: Kürt halkı 31 Mart gününe az önce söylediğim gibi bir referandum günü olarak bakıyor. O gün kayyumla hesaplaşma günü olacak. O gün AKP-MHP ittifakıyla hesaplaşma günü olacak. HDP, Batı’da da kilit parti konumundadır. Anketler geliyor önümüze görüyoruz. Her yerde ittifaklar başa baş. AKP ve CHP adayları Ankara ve İstanbul’da başa baş gidiyor. Bu seçimlerin kaderini belirleyecek olan parti HDP’dir. Halkımız bu tarihi süreçte rolünü her yerde oynayacak,

TARİHİN EN BÜYÜK YENİLGİSİNE UĞRATACAĞIZ: Öte yandan yüz yıllık geçmişle yüzleşme ve Ortadoğu’nun yüzyıllık geleceğinin barış içerisinde yaşanmasının manifestosu olarak yazılan Seçim Bildirgemizi nihayete erdireceğiz. Son olarak ise en sevdiğimiz yerde olacağız: Sokaklarda, halkımızın yanında olacağız… Sokaklarda halkımızla buluşacağız, dertleri ile dertleneceğiz; neşelerine ortak olacağız. Geçmişteki hatalarımızdan dersler çıkartarak halkımızın sorunlarını çözmeye talip olacağız. Yönetimi kayyumlardan alıp halkımıza vereceğiz. Batı’da AKP-MHP ittifakını tarihin en büyük yenilgisine uğratacağız.

BİZ KAZANACAĞIZ: Sözlerime son verirken, başta Leyla Güven olmak üzere cezaevlerindeki tüm yoldaşlarımı selamlıyorum. Gültan ve Fırat başkanları da buradan selamlıyorum. Amed’i ve tüm kentleri kayyumun ve Saray’ın elinden mutlaka alacağımızın sözünü de buradan tüm yoldaşlarıma vermek istiyorum. 

Dost ve düşman bilsin ki biz kazanacağız mutlaka kazanacağız. Hepimizin yolu açık olsun, serkeftin hevalno. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum