HDP Diyarbakır İl Başkanı Leygara tahliye edildi

HDP Diyarbakır İl Başkanı Leygara tahliye edildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Cabbar Leygara, ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 28 Aralık 2016 tarihinde tutuklanan ve haklarında 'terör örgütü yöneticiliği' suçlamasıyla 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Cabbar Leygara, Edip Yaşar ve Cafer Kan'ın yargılanmasına Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanıklardan Cebbar Leygara, Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS ile katılırken, Siverek T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Edip Yaşar ve Cafer Kan ise katılmadı. Kimlik tespitlerinin ardından söz hakkı verilen Cabbar Leygara, hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, tahliyesini talep etti. Daha sonra söz alan Leygara'nın avukatları Ahmet Özmen, Devrim Barış Baran ve Yılmaz Sunar da müvekkillerinin tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, HDP İl Eş Başkanı Cabbar Leygara'nın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.