HDP Çukurca'da seçim bürosunu açtı

HDP Çukurca'da seçim bürosunu açtı

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) seçim bürosu milletvekili adaylarının katılımı ile açıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

24 Haziran 2018 erken seçimleri için partilerin hazırlıkları sürüyor. HDP Çukurca İlçe Teşkilatı, seçim çalışmalarında kullanmak üzere seçim bürosu açtı.

 

HDP'nin Çukurca ilçesi seçim bürosunun açılışına HDP PM Üyesi Nurettin Turgut, DTK üyesi Rukren Akça HDP ve DBP il yöneticileri HDP Hakkari milletvekil adayları Sait Dede ve Özgür Zeydanoğlu, HDP aday adayları, STK temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

İlçe dışından açılışa gelen miletvekili adayları ile parti yöneticileri Çukurca girişinde HDP ve DBP yöneticiler ve yurttaşlar tarafından karşılandı. 

Ellerinde HDP flamaları ile kitleyi karşılayan çukurcalılar ‘Oylar namustur namus satılmaz,’Serok Demirtaş can Demirtaş,’  ‘selocan can sana kurban’ ‘HDP halktır halk burada’ sloganları eşliğinde HDP ilçe binasına kdar yürüdü. . 

Saygı duruşu ile başlayan programda kısa bir açıklama yapan HDP Çukurca ilçe eş başkanı Faris Çetinkaya açılış programına katılanlara teşekkür etti.

Çetinkaya'nın ardından söz alan HDP Hakkari İkinci Ssıra milletvekili adayı Sait Dede, 16 yıldır iktidarda olan Ak Parti hükümetinin Çukurca halkına hiçbirşey vermediğini belirtereki,“16 yılda Çukurca’ya sadece bir sınır kapısı (Üzümlü sınır kapısı ) açıldı onu da keyfi muamelelerle çalışamaz hale getirdiniz. AKP yönetimi boyunca sadece yasakları bu hakka reva gördü. Bu halkın iradesine saldırarak bütün yöneticiler ya tutuklandı yada uzaklaştırıldı. 24 Haziran’a beraber çalışarak gideceğiz. Onlar sürekli hırsızlığa alışıktır bu seferde çalacaklar. Hepimiz sandıklara sahip çıkacağız ve çaldırmayacağız. Yada Başkanın dediği gibi çalamayacakları kadar oy alacağız. Bizler Çukurca’yı biliyoruz. Onun İçin sizden oy istemeye gelmedik” diye konuştu.

HDP Hakkari milletvekili adayı Özgür Zeydanoğlu ise Çukurca’nın üstü açık bir cezaevine dönüştürüldüğünü iki mahalle ve bir sokak dışına kalan her tarafın yasaklandığını ileri sürdü ve şöyle konuştu: “24 Haziran’a giderken karlımızda bir şer ittifakı kuruldu. Bu cumhur ittifakı değilde fitne fesad ittifakıdır.  Bu şer ittifakı 80 milyonu birbirine düşürdü, birbirine düşmen etti. Açtıkları sınır kapısı sadece askeri operasyonlar İçin kullanılıyor. Sizlerle birlikte inşallah bu şer ittifakından kurtulacağız” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından açılışa katılan anneler HDP Çukurca ilçe binasını olarak kullanılan büronun seçim bürosu olarak açılışını yaptı. 

HDP liler Çukurca seçim bürosunda bir süre halk ile sohbet ettikten sonra Hakkari’ye geri döndü.

5-227.jpg

3-379.jpg

6-161.jpg4-327.jpg2-459.jpg1-492.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum