HDP Çukurca’da kadınlar günü paneli düzenledi

HDP Çukurca’da kadınlar günü paneli düzenledi

HDP 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bir panel düzenledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinlikler ile karşılanıyor. HDP kadın meclisinin belirlediği kadınlar günü etkinlik programı kapsamında bir panel düzenlendi.

HDP ilçe binasında düzenlenen panele HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP PM üyesi Zahide Besi, HDP İl Eşbaşkanı Sipan Turan, Hakkari Belediye eşbaşkan adayı Seher Kadiroğlu Ataş, Çukurca Belediye Eşbaşkan Adayı Hividar Ertunç ile barış annelerinin katıldığı panelde kadınların üzerindeki baskı ve kadın sorunları ele alındı.

HDP Çukurca ilçe Eşbaşkanı Halime Şimşek’in misafirleri tanıtması ile başlayan panelde konuşan HDP Batman Milletvekilli Ayşe Acar Başaran, kent milletvekili Leyla Güven’in 120 gündür açlık grevinde olduğuna dikkat çekti.

Başaran, son dönemde partilerine özelikle de seçilmiş kadın yöneticilerine ciddi bir baskı olduğunu ifade ederek, “Leyla Güven başlattığı açlık grevi eylemi ile PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde genelde ise Kürt kadını ve siyaseti üzerindeki tecriti kırmak için açlık grevindedir. Mücadelesi ve direnci bizim umut kaynağımızdır. En son ziyaretimde Hakkari halkına ve kadınına çok özel selamları vardı. Burada bulunmadığı için çok üzgün” diye konuştu.

Başaran 31 Mart seçimlerinde kadın renginin yerel yönetimlere yansımasın çok önemli olduğunu vurgulayarak, partilerinin bu seçimde en çok kadın adaya yer verdiğini kaydetti.

Başaran’ın sunumu ile basına kapalı devam eden panelin ardından HDP'li kadınlar Çukurca çarşı merkezinde kadınlara karanfil dağıttılar.

Hakkari’deki 8 Mart etkinlikleri kapsamında yarın ise Yüksekova ilçesinde bir şölen düzenleneceği öğrenildi.  

3-737.jpg

4-580.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.