HDP: CHP bu sefer o tuzağa düşmedi

HDP: CHP bu sefer o tuzağa düşmedi

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef almasının “CHP’yi susturma operasyonu” olduğunu söyleyen HDP Sözcüsü Günay Kubilay, iktidarın Millet İttifakı'nı parçalamak istediğini belirtti.

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılması çağrısı yapmasının nedeninin Millet İttifakı’nı parçalama amacı taşıdığını söyledi.

Günay Kubilay, Bahçeli’nin açıklamalarının CHP’nin bu dönem izlediği politikalardan duyulan rahatsızlığın yansıması olduğunu ve CHP’yi susturmak istediklerini anlattı.

Bu yaklaşımın CHP’nin Kürt sorununa dair kimi çalışmalar yapması ve HDP’li 3 büyükşehir belediyesine atanan kayyum sonrası alınan demokratik tutumdan kaynaklandığını ifade eden Kubilay, “Yapılan açıklamayı MHP ve AKP’nin izlediği ırkçı, tekçi, Suriye’de işgal politikası karşısında CHP’nin tutumuna ilişkin bir tür susturma hamlesi olarak ele almak lazım. Onlar bugüne kadar CHP’yi kendi bulundukları politik zemine çekmeye çalıştılar. Fakat bu sefer CHP o tuzağa düşmedi” dedi.

‘CHP’YE SESSİZ KAL DEMEK İSTİYORLAR’

CHP’nin darbeci zihniyet karşısında kendi politik ve tarihsel referansları ölçüsünde demokrasi kulvarında durmaya çalıştığını belirten Kubilay, bu durumun da AKP-MHP’yi rahatsız ettiğini söyledi.

“CHP’ye ‘bizim bulunduğumuz zemine gelmiyorsun ama en azından Kürt sorunu ve HDP ekseninde cereyan eden olay ve durumlarda sessiz kal demek istiyorlar” diyen Kubilay, bu nedenle Bahçeli’nin yaptığı açıklamanın Kemal Kılıçdaroğlu şahsında aslında bir bütünen CHP’yi susturma operasyonu olduğunu ifade etti.

‘DAHA İLERİ GİTME’ MESAJI

Kubilay, CHP’ye aynı zamanda ‘daha ileri gitme’ mesajı verildiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “HDP’yi yalnızlaştırma, tecrit etme politikaları kayyım stratejisi ile tutmadı. 2016 yılının kayyım sürecinin tam tersi olarak batı illeri kayyıma karşı bir tavır gösterdi. Bu darbe karşısında demokrasi yanında saf tuttu. İktidar arkasından HDP önüne anneleri koydu, o da yetmedi Kulp’ta bir senaryo ortaya koyup eşbaşkanlarımızı tutukladı. HDP’nin izlediği barış ve demokrasi özgürlük politikaları bağlamında tecrit edemedikleri için şimdi CHP’nin içerisinde yer aldığı Millet İttifakı’nı da çözebilmek, parçalamak istiyorlar. Artık gayri meşru bir hale düşmüş iktidarı sürdürmenin tek yolu CHP’yi susturmaktan geçiyor. Onların izlediği politikalara karşı milliyetçi bir tarihsel referanslar içerisinden çıkıp gelen CHP’nin karşı tutum almış olması onların inandırıcılığını zayıflatıyor.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.