HDP 30 merkezde ön seçim yapıyor!

HDP 30 merkezde ön seçim yapıyor!

HDP 30 merkezde 31 Mart yerel seçimlerinde göstereceği adayları belirlemek için ön seçim yapıyor.

Halk yoklaması Diyarbakır Bismil, Bağlar, Yenişehir, Kayapınar, Sur, Lice, Silvan, Van Edremit, İpekyolu, Başkale, Çatak, Gürpınar, Özalp, Çaldıran, Mardin Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Muş Malazgirt, Bulanık, Varto, Batman Merkez İlçe, Şırnak Cizre, Silopi, İdil, Dersim Merkez İlçe, Urfa Halfeti, Bitlis Tatvan ve Ağrı Doğubeyazıt'ta belediye eş başkan adaylarını belirlemek için yapıldı.

Yapılan açıklamada, parti üyeleri, kitle örgütü temsilcileri, 24 Haziran seçimlerindeki sandık görevlileri, yerel kanaat önderleri ve toplumun her kesiminin temsilcilerinin katıldığı belirtilerek, yüzlerce adayın yarıştığı ifade edildi.

Açıklamada, "Tamamı demokratik ve şeffaf bir yöntemle yapılan seçimlerde aday adayları kendilerini tanıtarak projelerini anlattı. Adayların tanıtımı Van İpekyolu’nda dondurucu soğuğa rağmen, yoğun katılım nedeniyle sokağa taştı. HDP’ye yönelik bütün saldırılara rağmen büyük bir olgunluk ve demokrasi şöleni havasında sandık başına giden halk, 31 Mart seçimleri öncesinde iradesini de göstermiş oldu.

Halkın yoğun ilgi ve katılım gösterdiği seçimlerde renkli görüntüler ortaya çıktı. Halk oylamasına kadınların yoğun katılımı özellikle dikkat çekti" denildi.Partiden yapılan açıklamada yoklama sonuçlarının ilk olarak yerellerde halka ve katılımcılara duyurulacağı ifade edildi.

HDP daha sonra Merkezi Seçim Komisyonu'nun belirlediği takvim içerisinde belirlenen adayları toplu bir şekilde kamuoyuna duyuracak.Parti ilk olarak Kars için Meclis Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen’in adaylığını açıklamıştı. (DUVAR)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.