HDK bileşenlerine operasyon: Gözaltılar var

HDK bileşenlerine operasyon: Gözaltılar var

​Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 11 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştirilecek 3. Büyük Olağan Kongresi öncesi gözaltılar bugün de sürdü. HDP'nin bileşeni olan birçok siyasi parti ve kurum temsilcisi, bu sabah evlerine düzenlenen operasyonlarla gözaltın

Şu ana kadar, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eşsözcüsü Kezban Konukçu, Sol Yeşil Parti Eş Başkanları Naci Sönmez ve Eylem Tuncaeli ile ESP Genel Başkan Vekili ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Fadime Çelebi, SYKP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve HDP PM üyesi Orhan Çelebi'nin İstanbul’daki adreslerine düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındıkları bilgisine ulaşıldı.

Gözaltına alınan isimlerin sayısının artabileceği belirtiliyor.

Yine HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit'in de, İzmir Menemen'deki evine polis baskını yapıldığı öğrenildi.

Koçyiğit'in olmadığı evde, polisler tarafından eşine yapılan bilgilendirmeye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Koçyiğit’in de aralarında olduğu 12 isim hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi.

Ardından yapılan arama, evdeki bilgisayar ve telefon gibi teknik cihazlara el konuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.