Hayvan Hakları İçin Hakkari'de Eylem Yaptılar

Hayvan Hakları İçin Hakkari'de Eylem Yaptılar

Hakkari'de bir grup hayvansever, hayvanlara karşı işlenen suçların Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması talebiyle eylem yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de bir grup hayvansever, hayvanlara karşı işlenen suçların Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması talebiyle eylem yaptı.

Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu üyeleri, hayvan haklarına yönelik taleplerini dile getirmek üzere Bulak Mahallesi, Altay Caddesinde toplandı.

Basına açıklama yapan delegasyon gönüllüsü Rabia Aslan , Ülkenin birçok il ve ilçesinde canları kimseye vermeyeceklerini söyledi.

İlgili bakanlıkça yürütülen hazırlık çalışmalarının, istenilen yönde olmayıp sokak hayvanlarını toplu barınaklara hapsetmeyi öngören düzenlemeler içerdiğini ileri süren Aslan şunları kaydetti:

" Aslan, ’’Türkiye’de yüzyıllardır birlikte yaşadığımız sokak hayvanları mahalle sakinlerimizdir. Sokak hayvanları özellikle son yıllarda tanık olduğumuz gibi korkunç bir zulme maruz bırakılmakta ve belediyeler ise bireylerden gelen zulmün bin mislini hayvanlara uygulayarak onları sokaklarımızdan, mahallelerimizden koparmak istemektedirler. Günümüzde barınak, bakım evi diye tabir edilen tesisler birer ölüm ve toplama kampına dönüşmüştür. Hayvanlar ulusal mevzuatımızın varlığına rağmen belediyelerin toplama kamplarında can vermektedir. Bu ülkenin vicdanlı insanları olarak bu zulmün engellenmesi için ‘hayvana karşı şiddet, tecavüz suçtur diyerek’ hayvanlara karşı işlenen suçların Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması ve faillere en az 2 yıl 1 aydan başlamak üzere ertelemesiz hapis cezası verilmesi, hayvanlara vahşet uygulayan belediye görevlilerinin de ceza kapsamına alınması, bakanlığın belediyeler üzerinde idari yaptırım yetkisi olması talebimiz ortadadır. Bu toplumsal talebi karşılamak yerine Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratlarının hazırladığı sokak hayvanlarının katline neden olacak yasayı asla kabul etmeyiz. Sokak hayvanlarına yönelik zulüm, tecavüz durdurulmadıkça, taleplerimiz doğrultusunda bir cezai düzenleme yapılmadıkça sivil toplum kuruluşlarının görüşleri dikkate alınmadan yasa taslakları hazırlandıkça hayvanları vermemek için var gücümüzle mücadele edeceğimizi bir kez daha duyuruyoruz” dedi. 

img_2418.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum