Hawking’i son yolculuğuna binlerce kişi uğurladı

Hawking’i son yolculuğuna binlerce kişi uğurladı

​ALS hastalığına rağmen sürdürdüğü çalışmalarıyla Albert Einstein’in ardından en büyük fizikçi sayılan ve 14 Mart’ta yaşamını yitiren Britanyalı bilim insanı Stephen Hawking’in cenaze töreni ömrünün 52 yılını geçirdiği Cambridge kentinde yapıldı.

Törene Hawking’in yakın çevresinden 500 civarında kişinin katıldığı belirtilirken 2014 tarihli “Her Şeyin Teorisi” filminde ünlü bilim insanını canlandıran aktör Eddie Redmayne törende İncil’den bir pasaj okudu.
 
Britanyalı ünlü kozmolog, Kraliyet astronomu Sir Martin Rees ise Platon’un Sokrates’in Savunması kitabından bir bölüm okudu.
 
Törene katılanlar arasında Space X ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk da vardı. 
 
Törende Stephen Hawking’in en büyük çocuğu Robert Hawking ile Hawking’in eski öğrencilerinden Prof. Fay Dowker da bir konuşma yaptı.
 
Ateist Hawking’in çocukları Lucy, Robert ve Timothy, törenin yarım asır ders verdiği Cambridge Üniversitesi’ndeki Great St Mary’s Kilisesi’nde düzenlenmesi kararını “Babamızın hayatı ve işleri hem dindar hem de dinle ilgisi olmayan kişiler için çok şey ifade etti.
 
Bu nedenle tören onun hayatının genişliğini ve çeşitliliğini yansıtması açısından hem kapsayıcı hem de geleneksel olacak” sözleriyle açıkladı.
 
Hawking’in küllerinin haziran ayında Westminster Abbey Kilisesi’nde modern fiziğin kurucusu Isaac Newton ve evrim teorisyeni, biyolog Charles Darwin’in yanına defnedileceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.