HATSO Meclis Başkanı Mahir Çallı görevi bıraktı

HATSO Meclis Başkanı Mahir Çallı görevi bıraktı

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Meclis Başkanı Mahir Çallı istifa etti. HATO yönetimini görev paylaşımı yapmamakla suçlayan Çallı, üyelere verdikleri sözü yerine getiremediği için istifa ettiğini belirtti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

2018 yılında gerçekleştirilen Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık seçimlerinde Servet Taş’ın beyaz listesinden HATSO üyeliğine seçilen ve 2019 yılında HATSO Meclis Başkanlığına getirilen Mahir Çallı görevinden istifa etiğini açıkladı.

İstifası ile ilgili Hakkari Objektif Habere açıklama yapan Çallı, 2 yıllık görev süresince, esnaflara ve üyelere katkı sağlamadığını düşündüğü için istifa ettiğini kaydetti.

Çallı, HATSO yönetim kurulunun üyelerine katkı sağlayamadığını iddia ettiği istifa dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Dünya ve ülkemiz genelinde amansız olarak yaygınlaşan Covid -19 algın hastalığı sebebi ile ülkemiz ve ilimiz genelinde çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte esnaflarımıza etkileyici katkı sağlayamadığımızı düşünüyorum. Ayrıca ticaret odası yönetim kurulu başkanı gerek üyelerine gerekse esnaflarımıza katkı sağlayabilecek adımlar atmamıştır. Gerek esnaflarımıza gerekse üyelerimize fevri davranışlarından üyelerimiz ve esnaflarımızın bu konuda oda olarak destekleyici ve tatmin edici bir süreci yürütemedik. Maddi ve manevi tüm girişim ve adımlarda yönetim kurulu başkanımız tek başına tüm üye arkadaşlarımızın görevini üstlenmiştir. Bu konuda herkesin bilmesi gereken gerek seçilmiş gerek ise atanmış hiçbir makamın hiçbirimize şahsi olarak ait olmadığını aktif bir üyelikten ziyade sadece odanın tüm ihtiyaçlarına cevap verilmesi gereken tamamlayıcı bir üyelik sistemine geçildiği anlaşılmıştır. Odamızın seçim sürecinde esnaflarımıza vaat ettiğimiz icraatlarımızı ve gelecekte uygulamaya geçireceğimiz proje ve sözlerimizi pandemi süreci bahanesi ile esnaflarımıza karşı mahcubiyet yaşayacağım kanısına vardığımdan dolayı meclis başkanlığı görevimden istifa edeceğimi beyan eder kabulünü tarafınıza saygılarımla arz ederim.”

1-002.jpg