Hatay'da savaş uçağı düştü

Hatay'da savaş uçağı düştü

Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde bir savaş uçağının düştüğü ve pilotların paraşütle atladığı ihbarı yapıldı. Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamada, düşen uçağın Suriye'ye ait olduğunu söyledi.

Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Yaylacık Mahallesi kırsalına saat 18.30 sıralarında büyük bir gürültü duyduklarını söyleyen köylüler jandarmaya bilgi verdi. 

Amanos Dağları eteklerindeki kırsal alana bir savaş uçağı düştüğü pilotlarının da paraşütle atladığı ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek arama çalışması başlatıldı.

Başbakan Yıldırım'dan açıklama

Başbakan Binali Yıldırım'ın  yaptığı açıklamada, düşen uçağın Suriye'ye ait o ait MİG 23 model savaş uçağı olduğunu söyledi.

Hatay Valiliği'nden açıklama

Hatay Valisi Erdal Ata, Antakya Yaylacık köyü civarında bir uçağın düştüğü bilgisinin ulaştığını belirterek, “Uçak ülkemizin değil, muhtemelen Suriye tarafına ait olduğunu düşünüyoruz” dedi. 

Hatay Valisi Erdal Ata, yaptığı açıklamada, "Bugün valiliğimize yapılan bir ihbarda Antakya merkez Yaylacık köyü civarında bir uçağın düştüğüne yönelik bilgi ulaştı. Bunun üzerine jandarma, emniyet, AFAD ekiplerimiz, yaptığı çalışmalarda henüz uçağının enkazına ulaşılamadı. Uçak ülkemizin değil, muhtemelen Suriye tarafına ait olduğunu düşünüyoruz. Bulgular onu gösteriyor" ifadelerini kullandı. 

Düşen uçağın enkazına  ulaşıldı

Yaylacık civarında Amanos Dağları eteğinde bulunan uçağın kokpit bölümünün boş olduğunu pilotların atlayarak kurtulduğu kanaatini taşıdıklarını belirten Vali Ata, "Jandarma timleri ve sağlık ekipleri uçağın enkazına ulaştılar. Uçağın kokpit yerinin boş olduğu görüldü. Pilotların atlayarak kurtuldukları kanaatindeyiz. Hem jandarma hem emniyet hem de AFAD ekiplerimiz pilotları arama kurtarma çalışmaları yapıyor" diye konuştu.

Uçağın enkazının bulunduğu bölge jandarma tarafından güvenlik çemberine alınırken,  bölge giriş çıkışlara kapatıldı.  

ucak.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.