Haşdi Şabi, Kerkük'te Kürtlerin evlerini talan ediyor

Haşdi Şabi, Kerkük'te Kürtlerin evlerini talan ediyor

Kerkük'ün Irak güçleri ile Heşdi Şabi tarafından işgal edilmesinden sonra bölgedeki Kürtlere söz konusu güçler tarafından baskılar da arttı.

Kerkük asayiş sorumlularından PDK'li İdrîs Rafet, Heşdi Şabi tarafından Kürtlere ait evlerin kontrol etme adı altında talan edilmesinin sorumlusunun o örgütü Kerkük'e getiren YNK'li bazı yetkililere ait olduğunu söyledi. 

BasNews'e konuşan İdrîs Rafet, "Kerkük'e vali olarak atanan kişinin, Kerkük polisiyle hiç etkisi yok. Şimdi Kerkük'te sadece Haşdi Şabi'nin hâkimiyeti söz konusudur. Keyfi bir şekilde evleri kontrol adı altında Kürt mahallelerine gidip istediği gibi talan ediyor. Kerkük'te kalanların hiç umutları kalmamış. Bazı yetkililer göçedelerin geri gelmesi için çağrıda bulunuyorlardı. Ancak Kerkük'te kalan Kürtlerin durumu çok kötü. Halk güvende olmadığını söylüyor" dedi.

Her mahalle başında Haşdi Şabi milisleri tarafından kontrol noktası kurulduğunu belirten asayiş sorumlusu İdrîs Rafet, "Her gelen Kürt'e Celali misin yan Mesud'i mi diye soruyorlar. PDK'li olmayan Kürtleri de rencide ediyorlar. Bazı YNK'lilerde onlarla birlikte geziyorlar. Haşdi Şabi'nin halkın başına getirdikleri ve Kerkük'e yaptıkları hiç umurlarında bile değil. Zaten bütün sorumluluk Haşdi Şabi'yi Kerkük'e getiren bazı YNK'li ihanetçilerdedir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.