Hasan Cemal'e hapis cezası!

Hasan Cemal'e hapis cezası!

Gazeteci Hasan Cemal, 'örgüt propagandası yapmak' suçundan yargılandığı davada 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Cemal’in "tekrar suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluştuğunu" belirterek cezayı erteledi.

Gazeteci Hasan Cemal’e 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi, ceza ertelendi. Cemal, 11 Temmuz 2016 tarihinde PKK yöneticilerinden Fehman Hüseyin ile ilgili yazdığı yazısı nedeniyle,
“örgüt propagandası yapmak” ile “suçu ve suçluyu övmek” suçlarından yargılanıyordu. İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün yapılan 2. duruşmasında Hasan Cemal ve avukatları hazır bulundu.

SAVCI CEZA İSTEDİ

Duruşmada ilk olarak savcı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Savcı mütalaasında Cemal’in “suçu ve suçluyu övmek” suçunun yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek bu suç kapsamında beraat kararı verilmesini talep ederken, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan ise ceza verilmesini talep etti.

Savcının mütalaasının ardından kararını açıklayan mahkeme, mütalaa doğrultusunda “suçu ve suçluyu övmek” suçundan Hasan Cemal’in beraat etmesine karar verdi. Mahkeme Cemal’e, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan ise 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.