Harun Kolçak hayatını kaybetti

Harun Kolçak hayatını kaybetti

Kanser tedavisi gören şarkıcı Harun Kolçak, hayatını kaybetti.

Şarkıcı Harun Kolçak, yaşamını yitirdi. Kolçak, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Kolçak, 2014 yılında prostat kanserine yakalanmıştı. Geçen ay, rahatsızlığı nükseden Kolçak, hastaneye kaldırılmış ve yeni bir ameliyat olmuştu.

Maslak Acıbadem’de tedavi gören 62 yaşındaki Kolçak, saat 23.00 sıralarında yaşamını yitirdi.

Harun Kolçak kimdir?

Sinema sanatçı Eşref Kolçak’ın oğlu olan Harun Kolçak, 15 Temmuz 1955’te dünyaya geldi. Kolçak, müzik çalışmalarına Saint Benoit Fransız Lisesi’nde okurken, bas gitar çalarak başladı. Lise eğitimini yarıda bırakan Kolçak, profesyonel müzik çalışmalarına atıldı. Kolçak, Erkin Koray’ın “Tutkusu” albümünde bas gitar çaldı.

ONNO TUNÇ ORKESTRASI’NDA SOLİSTLİK YAPTI

1978’de, “Silahlıpoda Ritm 68” orkestrasına bas gitarist olarak katılan Kolçak, askerlik dönüşü caz müziğe yöneldi ve Aydın Esen, Neşet Ruacan, Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi isimlerle çalıştı. Onno Tunç’tan teklif alan Harun Kolçak, 7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası’nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yaptı. Kolçak, Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması” ve “Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması”nda ödüller aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.