Hamit Geylani: Hakkari her şeye rağmen büyük bir cevap verdi

Hamit Geylani: Hakkari her şeye rağmen büyük bir cevap verdi

Hakkari ve ilçelerinde yüksek oranda çıkan "Hayır" sonucunu değerlendiren Hakkari eski milletvekilli ve HDP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani, her şeye rağmen halkın bu seçimde büyük bir cevap verdiğini dile getirdi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eski Hakkari Milletvekilli ve HDP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani,  Hakkari ve ilçelerinde 'Hayır'ın yüksek bir oy oranı aldığını belirterek, "Hakkari merkez ve ilçelerinde gözaltı ve tutuklamalardan kaynaklı seçimi yürütebilecek kadrolarımız olmazken, AKP ise devlet ve kayyum atadığı belediyelerin bütün imkanlarını kullanarak seçim çalışması yürüttü" dedi.

'Barzani yanlısı köyler 'Evet' yönünde oy kullandı'

Özellikle Şemdinli ve Çukurca'da seçim çalışması yürütürken yurttaşların kendilerine yoğun ilgi gösterdiklerini kaydeden Geylani, "Halk bizi gördüğü zaman gözlerinin içi parlıyordu çünkü seçilmişlerin tamamı cezaevinde. Seçim çalışmaları yürüttüğümüzde polis ensemizden ayrılmadı, tokalaştığımız herkesi görüntüye aldılar. Şemdinli ilçe merkezinde 600 fark atıldı. Şemdinli'ye bağlı Derecik ve köylerinde bütün oylar muhtar ya da aile büyüklerine verilerek kullanıldı. Toplu oy kullanımına yapılan itirazlar ise sonuçsuz kaldı. Barzani yanlısı köyler de 'Evet' yönünde oy kullandı" dedi.

Yüksekova

Yüksekova'nın referandum sonuçlarına değinen Geylani, "Yakılıp yıkılan bir yer olan Yüksekova'da halk kendi iradelerine sahip çıktı. Seçilmişlerin tamamı cezaevindeyken, yeni seçilenler de hemen gözaltına alınıyor. Buna rağmen yüzde 77 gibi büyük bir oy aldık" şeklinde konuştu.

'90'larda halk bize selam vermekten korkuyordu'

Her şeyin daha yeni başladığını belirten Geylani, "Ben yıllardır mücadelenin içindeyim biz doksanlarda parti kurarken, halk bize selam vermekten korkuyordu. O günlerde bile biz Yüksekova'da yüzde 50'nin üzerinde oy alıyorduk. Korkunun ecele faydası yok. Bizi onların korkutma ve sindirme politikalarına karşı her zaman olduğu gibi yine de mücadelemizi büyüteceğiz. Mutlaka ama mutlaka kazanacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.