Hakkari’ye yeni atanan öğretmenler yemekte buluştu VİDEO

Hakkari’ye yeni atanan öğretmenler yemekte buluştu VİDEO

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni eğitim öğretim yılında kente atanan öğretmenler için bir yemek programı düzenledi. Programda konuşan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Topak önemli mesajlar verdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Merzan Mahallesindeki Nergis Düğün salonundan düzenlenen yemeğe Vali Cüneyit Orhan Toprak, Vali Toprak’ın eşi Dr. Funda Toprak, Vali Yardımcı İdris Koç, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk,İl Emniyet Müdürü S.Suvat Dilberoğlu , İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür Milli Eğitim Şube Müdürleri ,okul müdürleri ve yeni atanan öğretmenler katıldı.   

Yemekten önce bir açıklama yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak, bu yıl sözleşmeli olarak il merkezi kadrosuna 288 öğretmenin atandığını il genelinde ise, bu rakamın 800’ü geçtiğini söyledi 

"EN KUTSAL MESLEKLERDEN BİRİ DE ÖĞRETMENLİKTİR"

Göreve yeni başlayan öğretmenlere mesleklerinin hayırlı olmasını dileyen Vali Toprak, “Kendileri güzel bir meslekle iş hayatına başlayacaklar. Bazı meslekler hem kutsaldır, hem de kendine göre de bir özelliği bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi ve belki de en önde olan öğretmenlik mesleğidir. Gerek sınıflarımızda gerek sınıflarımızın dışında sadece öğrencilerin değil velilerin ve toplumun gözlerinin üzerinizde olduğunu hiçbir zaman unutmamanız gerekiyor" dedi. 
Vali Toprak, öğretmenlerin her davranışının hem öğrenci hm de toplum tarafından dikkatle izlendiğine dikkat çekerek, “Bir öğrencinin yanında bir çöpü yere atan bir öğretmenin en kötü öğretmendir. Çünkü çocuk onu izliyor onu taklit edecek. Ama o çöpü yere atmayıp da cebimde saklayıp başka yerde bunu çöp kutusuna attığını gören bir çocuk veya bir banka kuyruğunda öne geçmeye hak yemeye çalışmayan bir öğretmenini gören çocuk, pırıl pırıl giyindiğini gören bir çocuk ona göre kendisini örnek alır. Ülkemizin, vatanımızın, milletimizin teminatı olacak bizi geleceğe, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak olan evlatlarımız sizlere emanet. Bu toplum evlatlarını sizlere emanet etmiş bunu hiçbir zaman unutmayınız” diye konuştu. 

"HAKKARİ ÖĞRENCİSİNİN YÜZDE 80'İ MATEMATİK DİYOR!"

Hakkâri gibi bir yerde görev yapmanın herkese nasip olmayacağını anlatan Vali Toprak, “Belki ilk atandığınızda sizler veya çevreniz etkindiniz bunda Hakkâri’yi çektik, Hakkâri’ye gideceğiz diye. Belki korkanlarınız da olmuş olabilir. Fakat şunu söyleyeyim ki sizler gerçekten şanslınız. Eğitime, öğretime, bilgiye muhtaç, gelişime açık çocuklarımızla buluşmaya geldiniz. Bütün okullarda sorduğumuzda en çok hangi dersi seviyorsunuz diye genelde beden eğitimi derlerdi, biz de öyle derdik. Beklenen de budur. Fakat Hakkâri’de ben bu soruyu sorduğumda çok enteresan bir şekilde yüzde 80-90’nı matematik diyor. Yani bu kadar matematiksel düşünceyi seven gelişime ilerlemeye aç evlatlarımızla buluşmak üzere geldiniz. Ayrıca ülkemizin coğrafi, kültürel ve tarihi değerleri olarak çok güzel bir yer burası. Hakkâri de inşallah sizlerden çok verimli bir sezon ve sezonlar bekliyor” dedi. 

"KİMSE KAÇMA DERDİNE DÜŞMESİN İZİN VERMEM"

Bakanlığın sözleşmeli öğretmenlik konusunda isabetli bir karar aldığının altını çizen Vali Toprak, “Bir çocuğu alıp birinci sınıftan 5 senede 3-4 öğretmenin elinde yetiştirmenin bence hiçbir faydası yok, her sene yeni bir öğretmen herkes kaçma derdinde. Böyle bir şey eğitimi inanılmaz derecede baltalıyor. Devletimizin koymuş olduğu bu sistem bence mükemmel bir sistem. Herkes kendisini buna göre hazırlayacak, buna göre planlayacak. Bunu sözleşmeli ve diğer öğretmenlerimiz için de söylüyorum. Gözü kesmiyorsa da bu işe girmeyecek. Sınavlardan önce sözleşmeliyi kabul edip neresi olursa olsun deyip göreve daha başlayıp başlamaz kimi bulalım da nasıl kaçalım derdine kesinlikle düşmeyin arkadaşlar. Öncelikle kendinize, milletinize, Hakkâri’ye ve öğrencilerinize saygınız varsa böyle bir düşünceyi aklınıza getirmeyin. Hakkâri’de ben böyle bir şeye izin vermiyorum, vermeyeceğim. Çünkü burada çocuklar dört gözle sizleri bekliyor” diyerek öğretmenleri uyardı.  

"HERKESE HUZUR VEREN BİR İLİMİZ VAR"

‘Herkese huzur veren bir İlimiz. Uçağımız da var’ diyen Vali Toprak,  “Her gün İstanbul, Ankara’ya da uçak var. Gerekirse hafta sonları veya ders saatlerinize göre gidiş gelişleriniz yapılır. Kendinizi buna ayarlayın. Böyle bir hayat tarzına şartlandırın ve huzur içerisinde öncelikle kendiniz rahat edin ondan sonra da öğrenci, veliler, halkımız ve bizler. Bu sene İlimiz Merkezinde göreve başlayan 288 arkadaşımıza meslekleri hayırlı uğurlu olsun diyorum. Çocuklarımıza, gençlerimize çok büyük katkılar sunacağınıza olan inancımı bir defa daha ifade etmek istiyorum. Sizlere güzel, başarılı, hayırlı bir eğitim öğretim yılı diliyorum."

Programa katılan İl Emniyet Müdürü S.Suvat Dilberoğlu 0530 503 98 30 nolu telefonunu kente yeni atanan öğetmenlere dağıtarak en ufak bir sorun ile karşılaşmaları durumun günün 24 saatinde kendisine ulaşmalarını istedi.

Program, verilen yemeğin ardından sona erdi. 

3-534.jpg4-439.jpg5-300.jpg

1-707.jpg2-651.jpg

6-209.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.