Hakkari'ye eski hattan su veriliyor

Hakkari'ye eski hattan su veriliyor

'Hakkari 2017 dönüşüm' programı kapsamında 33 milyon TL'ye mal edilen içme suyu hattından su akmıyor. Proje bitmeden ödemesi yapıldı ama, kentin içme suyu eski hat üzerinden veriliyor.

Hakkari Belediyesinin '2017 dönüşüm' programı kapsamına aldığı Hakkari İçme Suyu Hattı Projesi bitti. Yaklaşık 33 milyon TL'ye mal olan projenin yüklenici firması, projenin bittiğini belediyeye iletti, ancak kent hala sağlıklı su alamıyor. Bazı mahallelerde musluklardan çamurlu su akarken, bazı mahalleler ise hiç su alamıyor.

Berçelan ve Golan yaylalarındaki kaynaklardan kentte getiren hatta sorunların çıkması nedeniyle Hakkari Belediyesi bu kez eski hatları onararak, kentte su vermeye başladı. 
 
Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman, milyonlarca TL'ye mal edilen hatların çalışmadığını ancak işi alan yüklenici firmanın parasının yüzde 90'ının verildiğini söyledi.

Yüklenici firmanın bittiğini iddia ettiği projede yer alan işin yüzde 40'ının dahi bitmediğini kaydeden Karaman, “Bu hatlar projeye göre yapılmadığı için kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Bağımsız bir heyetin buraya gelerek incelemesini istiyoruz. Bu işi belediye olarak teslim almayacağız. Yani proje içerisinde yer alan neredeyse hiçbir şey yapılmamış” dedi. 
 
Proje kapsamında çekilen su hatlarının kentin hiçbir ihtiyacını karşılamayacağının altını çizen Karaman, “Yeni hatları devre dışı bırakarak, eski hatlarımızdan kentte su vermeye çalışıyoruz. Eski hatlarımızla ilgili sıkıntıları gidermeye ve arızaları tamamlayarak, kentte en azından insanların yaşamlarını kolaylaştıracak kadar su vermek istiyoruz. Belediye olarak yapılan ihale ve projenin sorumluluğunu almayacağız ve gerekli tüm hukuki haklarımızı kullanacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum